Την προσοχή των δημοτών αλλά και τη συνεργασία τους ζητά ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να διατηρήσει την πόλη καθαρή σε μία χρονική στιγμή που απαιτείται φροντίδα από όλους, με δεδομένη και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους δημότες ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων σταματά το μεσημέρι του Σαββάτου και τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν τα δρομολόγια της εβδομάδας τη νύχτα της Κυριακής.

Με αυτή την προϋπόθεση οι δημότες, στα πλαίσια της δικής τους προσπάθειας να διατηρήσουν την πόλη καθαρή, καλό θα ήταν να μη βγάζουν τα σκουπίδια τους νωρίτερα στους κάδους.

Παράλληλα, επειδή αυτό το διάστημα οι περισσότεροι καθαρίζουν τους κήπους και τις αυλές τους και αφήνουν τα υπολείμματα στους κάδους απορριμμάτων, καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι αν αυτά είναι μικρές ποσότητες δεμένες δίπλα στον κάδο δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στην αποκομιδή.

Αν όμως πρόκειται για τα υπολείμματα από ολόκληρα δέντρα ή μεγάλης έκτασης κήπους πολυκατοικιών (τα υπολείμματα των οποίων δε χωράνε πουθενά) τότε οφείλουν να ενημερώνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία σπεύδει με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό, φροντίζοντας για την καθαριότητα της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και για τα μεγάλα αντικείμενα που κάποιος θέλει να πετάξει. Το τηλέφωνο που μπορούν να απευθυνθούν οι δημότες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 2813409660.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook