Στην πρώτη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOODAFRICA 2015» που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου από 6 έως 9 Μάιου 2015 θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων σε νέες αγορές, η Περιφέρεια θα δώσει το παρόν στη συγκεκριμένη έκθεση με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Η «FOODAFRICA» καλύπτει όλο το φάσμα του κλάδου των τροφίμων στην Αίγυπτο, που αποτελεί το κύριο εμπορικό σταυροδρόμι για την Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Αφρική.

Η έλλειψη προηγμένης τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για αποτελεσματική γεωργία και η απουσία υποδομών βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων, καθιστούν το σύνολο των αφρικανικών χωρών εισαγωγείς μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, γεγονός που αναδεικνύει την «FOODAFRICA» ως την πλέον ελκυστική επιλογή για αναζήτηση συνεργασιών για πλήθος εξαγωγέων και παραγωγών από την Ευρώπη.

Στην έκθεση προβάλλονται προϊόντα της κατηγορίας τροφίμων και ποτών όπως: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρτοσκευάσματα, κατεψυγμένα προϊόντα, γλυκά/ σοκολάτες, σνακς, σάλτσες, βότανα/ μπαχαρικά, μέλι/ μαρμελάδες, παγωτά, χυμοί, κρέας/ πουλερικά, δημητριακά/ άλευρα, γάλα/ τυρί/ γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, έτοιμα γεύματα, αρωματικά φυτά, αναψυκτικά καθώς επίσης προϊόντα όπως παιδικές τροφές, βιολογικά κ.α.

Η 1η  διεθνής έκθεση «FOODAFRICA» θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού διεθνών εισαγωγέων, επαγγελματιών λιανικής, διανομέων και χονδρεμπόρων, υπεραγορών, υπηρεσιών catering, εστιατορίων, καφέ, ξενοδοχείων κ.λ.π.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook