Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Enterprise+» http://www.enterpriseplus.eniochos.com το οποίο στοχεύει να συμβάλει στην καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και της καινοτομίας και στη  μείωση της ανεργίας των νέων ανθρώπων, διοργανώνεται από το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης (ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ) και την εταιρεία Ηνίοχος Συμβουλευτική, εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών, επιχειρηματιών κλπ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σαν μέντορες-καθοδηγητές και ανιχνευτές ταλέντων (talent scouts). 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του ΕΤΕΠ ΚΡΗΤΗΣ, στα Βασιλικά Βουτών.

Στην εκδήλωση  θα παρουσιαστεί η μέθοδος ανάδειξης επιχειρηματικών ταλέντων “Loseleger” η οποία έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί από τη σχολή Επιστημών Οικονομίας και Διδακτικής της Οικονομολογίας του Πανεπιστημίου Duisburg-Essen, για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία. 

Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται η επιχειρηματική σκέψη και η επιχειρηματική ικανότητα νέων, οι οποίοι βρίσκονται σε φάση επαγγελματικού σχεδιασμού. Επιπλέον, η εν λόγω μέθοδος θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες των εταίρων του έργου (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία και Ουγγαρία) προσαρμοσμένη στις συνθήκες κάθε χώρας.

Το έργο δίνει την δυνατότητα στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να υιοθετήσουν την μεθοδολογία “Loseleger” και να υποστηρίξουν τους μαθητές και τους σπουδαστές τους ώστε να αναπτύξουν επιχειρηματική κουλτούρα. 

 Νέοι που αρχίζουν τη δική τους επιχείρηση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά ενδεχομένως και για άλλα άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Η απόφαση, ωστόσο, για την ίδρυση δικής τους επιχείρησης ή για την συμμετοχή τους σε ένα εταιρικό σχήμα δυσχεραίνεται από την ελλιπή γνώση και από το φόβο για τις απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook