Κρίσιμη συνάντηση στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης Μάριο Ντράγκι θα έχουν το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος  των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου είναι διπλός: 

Αφενός να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), ήτοι ότι δεν θα αυξηθεί μεθαύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα. 

Αφετέρου να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση. 

Αυτό θα επιδιωχθεί με τη διατράνωση της βούλησης της κυβέρνησης για άμεση συμφωνία με τη ζώνη του ευρώ.

Εξάλλου, την Τρίτη στις 9:00 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν με τον οποίο θα εξετάσουν την πρόοδο των συζητήσεων στο Brussels Group. Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί. 

Ο υπουργός Οικονομικών θα επιδιώξει να βρει λύσεις σε ζητήματα που καθυστερούν τη διαπραγμάτευση, ώστε στο προσεχές Eurogroup της 11ης Μαΐου τα διαπιστωθεί μεγαλύτερη πρόοδος σε σχέση με το Eurogroup της Ρήγας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook