Στην ώρα του και με το τρακ του πρωτάρη έφτασε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος στην γραμματεία της κυβέρνησης για την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μόσιαλος, μπαίνοντας στην αίθουσα όπου τον περίμεναν οι κυβερνητικοί συντάκτες, χαιρέτησε έναν προς έναν δια χειραψίας και ανέβηκε στο πόντιουμ.

Ίσως στην αίθουσα βρίσκονταν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που είχαν βρεθεί ποτέ στο χώρο! Με δυσκολία έβρισκε κανείς θέση. Περισσότεροι από είκοσι πολιτικοί συντάκτες από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν στο πρώτο briefing. Το γεγονός αυτό μπορεί να ήταν τιμητικό, αλλά ταυτόχρονα είχε και τα χαρακτηριστικά …ναρκοπεδίου. Ο κ. Μόσιαλος έχοντας εμπειρία να μιλάει σε κοινό, λόγω της πανεπιστημιακής του ιδιότητας, διέθετε τη σχετική άνεση που του επέτρεπε ακόμα και τον σαρκασμό.

Κάθε αρχή και δύσκολη όμως! Η πρώτη ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ήταν για την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο, τη στιγμή που είχε εξειδικευτεί σε θέματα υγείας.. «Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να αναλάβω έναν δύσκολο ρόλο» είπε και συνέχισε: «θα ήταν εύκολο για μένα να «κρυφτώ» ως αναπληρωτής υπουργός υπό τον κ. Λοβέρδο, αλλά οι καιροί, οι δυσκολίες των περιστάσεων και το εθνικό καθήκον επιτάσσει σε όλους μας να στρατευθούμε στην πρώτη γραμμή και να κάνουμε το καθήκον μας», είπε.

Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έδωσε το λόγο σε όλους τους δημοσιογράφους.

Αποτέλεσμα ήταν να διαρκέσει η ενημέρωση μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου. Οι απαντήσεις του είχαν τεχνοκρατικό περιεχόμενο, παρά πολιτικό. Ίσως ήθελε να ξεκινήσει από τα «σίγουρα» για τον ίδιο. Άλλωστε ως τεχνοκράτης και σύμβουλος περισσότερων από τριάντα κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, ήταν αναμενόμενο να αισθάνεται άνεση στα λεπτά σημεία, παρά στην «μεγάλη εικόνα».

Στην εισαγωγή του, ευχαρίστησε τον προκάτοχό του κ. Γιώργο Πεταλωτή για την προσφορά του και επισήμανε πως «δεν περιμένω να είστε φιλικοί προς την κυβέρνηση, περιμένω να έχετε κριτική διάθεση και στάση, αλλά πάντοτε με βάση την τεκμηρίωση και την αξιοπιστία. Αυτό θα επιδιώξω και εγώ από τη δική μου πλευρά».

protothema.gr