Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μαραγκάκη, για παράνομες διαδικασίες ως προς την χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας, εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μαραγκάκης  με έγγραφο που απέστειλε στους Διευθυντές των σχολείων τους κάλεσε να απαιτήσουν από τους συναδέλφους να υπογράψουν φόρμα συμπλήρωσης ατομικών στοιχείων για να τους χορηγηθεί συνδικαλιστική άδεια για την Πέμπτη, 07/05/2015,  κατά την οποία θα διεξαχθούν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Χανίων αφενός η εκλογική – απολογιστική  συνέλευση της ΕΛΜΕ και αφετέρου οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. 

 Ως Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων είχαμε λάβει γνώση της πρόθεσης του Προϊσταμένου να εκδώσει το έγγραφό του και του είχαμε επισημάνει πως σε ΟΛΕΣ τις άλλες περιοχές της χώρας η διαδικασία χορήγησης της συνδικαλιστικής άδειας δεν παρουσιάζει προβλήματα και ότι μόνον εδώ στα Χανιά επιχειρήθηκε από τον ίδιο να επιβληθεί αυτή η απαράδεκτη διαδικασία 

Η πρακτική αυτή είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ σύμφωνα με τον νόμο 1264, γιατί συνιστά καταγραφή της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς των εργαζομένων από πλευράς του εργοδότη. 

Η ενέργεια αυτή του Προϊσταμένου στηρίζεται σε μία αυθαίρετη από τον ίδιο ερμηνεία που κάνει στην υπουργική απόφαση 62431/Ε2/21-04-2015,  η οποία όμως ορίζει ότι: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ τη συνδικαλιστική άδεια είναι οι κατά τόπους ΕΛΜΕ και ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΕΙ τη συνδικαλιστική άδεια είναι οι κατά τόπους ΔΔΕ της χώρας χωρίς σε κανένα σημείο της διαδικασίας να εμπλέκονται ατομικά οι συνάδελφοι και οι Διευθυντές στα σχολεία. 

Μετά την παρέμβαση της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και της ΟΛΜΕ ο κος Μαραγκάκης αναδιπλώθηκε και έστειλε (ως όφειλε εξ αρχής)  την απόφαση για χορήγηση μιας μέρα άδεια σε όλους τους εκπαιδευτικούς. 

  Το δικαίωμα του «συνδικαλίζεσθαι» έχει κατακτηθεί με το αίμα και τους αγώνες των εργαζομένων και ως σωματείο αλλά και ως εργαζόμενοι θα το περιφρουρήσουμε σε κάθε περίπτωση και με την μαζική συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία  της Πέμπτης, 07/05/2015 στο 1Ο ΕΠΑΛ Χανίων. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook