Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων την προεδρεία της οποίας αναλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα στην Κρήτη, η κα. Μαρία Ξενικάκη.

Ενίσχυση των δυνάμεων αστυνόμευσης και αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος είναι μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία θα εστιάσει το νέο Δ.Σ. της Ένωσης, όπως αναφέρθηκε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης, παραλαβής.

“Δεν μπορούμε άλλο πια να δουλεύουμε μόνο με το φιλότιμο

Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας θα αποτελέσει την προτεραιτότητα του διεκδικητικού πλαισίου της Ένωσης. Όπως τόνισε η νέα πρόεδρος, Μαρία Ξενικάκη, η αστυνομία θέλει την τοπική κοινωνία στο πλάι της:

Θέλουμε να αναδείξουμε τα πολλά και έντονα προβλήματα του κλάδου μας αλλά και να επιτύχουμε μια επικοδομοιτική συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας την οποία θέλουμε πλάι μας για να έχουμε μια καλύτερη αστυνόμευση στον νομό. Πρωταρχικό μέλημα είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Στο άμεσο μέλλον θα συντάξουμε υπόμνημα στο οποίο θα ιεραρχήσουμε τα προβλήματα και θα το υποβάλλουμε στους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους. Το προσωπικό είναι πολύ λίγο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλες οι υπηρεσίες και ιδιαιτέρως τα τμήματα που αποτελούν την καρδιά της αστυνομίας έχουν αποδυναμωθεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν γιατί πλέον το φιλότιμο έχει φτάσει στο όριο. Δεν μπορούμε άλλο πια να δουλεύουμε μόνο με το φιλότιμο.

Στην Κρήτη δεν έχει γίνει καμίας μορφής αναδιάρθρωση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη αστυνόμευση.

“Το νέο Δ.Σ. έχει εμπειρία στα θέματα της ένωσης”

Κατά την τελετή ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιάννης Ζερβός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του νέου Δ.Σ.:

Εύχομαι στη νέα πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους την οποία θεωρώ δεδομένη, λόγω της εμπειρίας τους στα κοινά του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια. Η Μαρία Ξενικάκη, η νέα πρόεδρος, η πρώτη πρόεδρος στην Κρήτη και η δεύτερη στην Ελλάδα, έχει εμπειρία διότι συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια μαζί με άλλα μέλη στο προηγούμενο Δ.Σ. γι΄αυτό άλλωστε την εμπιστεύτηκαν και οι συνάδελφοι. Εμείς όπου κι αν είμαστε θα βρισκόμαστε δίπλα της.

Θέλω σαν απερχόμενος πρόεδρος να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, οι οποίοι για 19 συνεχόμενα χρόνια με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ στην Ένωση Αστυνομικών όσο και στην πανελλήνια Ομοσπονδία. Θα ήθελα να κάνω και μια προσωπική αναφορά και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου Σοφία και τα δυο παιδιά μου, Μανώλη και Φερενίκη, διότι όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκα προσπαθώντας να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, έλειψα από το σπίτι μου και χωρίς τη δικιά τους κατανόηση δε θα μπορούσα να ανταποκριθώ.

Καλή δύναμη στο έργο του νέου Δ.Σ. ευχήθηκε και η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας, δια της αντιπροέδρου, Ελένης Παπαθανασίου:

Θα ήθελα να συγχαρώ τη νέα πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. Ολόψυχα ευχόμαστε από την Παγκρήτια Ένωση ό,τι καλύτερο σε όλους, καλή συνέχεια στο έργο που είχε αναλάβει και το προηγούμενο Δ.Σ. Πάντοτε μαζί και ενωμένοι καταφέρνουμε πολλά.

Ευχήθηκαν στον συνάδελφό τους, 34χρονο ειδικό φρουρό

Στο περιθώριο της τελετής, εκφράστηκαν ευχές για γρήγορη ανάρρωση του 34χρονου ειδικού φρουρού ο οποίος πήρε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο Χανίων στο οποίο νοσηλευόταν μετά την επίθεση που δέχτηκε στις Βρύσσες Αποκορώνου

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιάννης Ζερβός, δήλωσε:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ευχηθεί να γυρίσει σώος, το συντομότερο δυνατό στην οικογένειά του, την υπηρεσία και την κοινωνία. Αυτή η εξέλιξη είναι ευχάριστο γεγονός. Ευχαριστούμε και το Νοσοκομείο Χανίων και τους θεράποντες ιατρούς. Ευχόμαστε σύντομα να είναι κοντά μας και φυσικά ζητάμε για μια ακόμα φορά από την πολιτεία τα αυτονόητα, να αναγνωρίσει δηλαδή, την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας και να θωρακίσει τον αστυνομικό ο οποίος εκτίθεται όταν βγαίνει έξω να κάνει τη δουλειά του.

Η νέα Πρόεδρος της Ένωσης, Μαρία Ξενικάκη, δήλωσε:

Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου αυτή κι αν προέρχεται. Ευχόμαστε στον συνάδελφο καλή ανάρρωση και καλή δύναμη γιατί ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Ευτυχώς, χάρη στη βοήθεια του Θεού και των γιατρών, ο συνάδελφος δεν είχε την ίδια εξέλιξη με τον συνάδελφο, τον Στάθη Λαζαρίδη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα αναγνωριστεί το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο.

Η Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, Ελένη Παπαθανασίου, δήλωσε:

Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και σύντομα κοντά μας.

Ας είναι η τελευταία φορά που αναφερόμαστε σε τέτοια γεγονότα.

Την ένστασή του για τη διαδικασία της εκλογής του νέου Δ.Σ. εξέφρασε ο αστυνομικός, Νικόλαος Ξανθουδάκης ο οποίος υπήρξε επικεφαλής συνδυασμού.

Για πρώτη φορά έγιναν οι εκλογές με αλλαγή του καταστατικού βάσει της οποίας η διαδικασία δεν έγινε όπως παλιά με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά με συνδυασμούς ή μεμονωμένα. Εγώ ήμουν επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων”. Θα ευχηθώ να έχουμε μια καλή θητεία με το υπάρχον Δ.Σ. αν και δεν ξεκινήσαμε με καλούς οιωνούς. Πριν καλά τελειώσουν οι εκλογές, μέλος το οποίο είχε εκλεγεί, παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση ο αμέσως επόμενος και να πάμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook