Τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, επισκέφθηκε σήμερα, ο Πρόξενος της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Dr. Valentin Ciumac, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο α΄ Αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Μυλωνάκης, επιχειρηματίες του Νομού και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης, εξετάστηκε η ενδυνάμωση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ δύο πλευρών, η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και του εμπορίου, με την ενίσχυση της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων προς την αγορά της Μολδαβίας.  

“Υπάρχουν σημεία προσέγγισης και προοπτικές στη συνεργασία μας, ενδυναμώνοντας τις οικονομικές  – εμπορικές μας σχέσεις, με αφετηρία τα αγροτικά προϊόντα για τα οποία φημίζεται η Κρήτη, ενώ προοπτικές υπάρχουν και στον τομέα του Τουρισμού”, τόνισε ο Πρόξενος της Μολδαβίας, ο οποίος όπως επεσήμανε η χώρα μας συνδέεται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας με τη Μολδαβία. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην πολιτική της δημοτικής αρχής για προσέγγιση και δημιουργία στενότερων δεσμών με άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο πόλεις.  “Η οικονομία και ο πολιτισμός θα πρέπει να είναι “τα οχήματα” εκείνα, που θα μας επιτρέψουν να έρθουμε πιο κοντά, να γνωρίσουμε άλλους πολιτισμούς και να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας”, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι η Μολδαβία έχει στενούς ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς πέραν των άλλων διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, στην εθνική επανάσταση.  

“Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης οικονομικών και πολιτισμικών σχέσεων, καθώς η Μολδαβία είναι μία χώρα με εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης και υποδοχής πολλών ελληνικών προϊόντων, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας και στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού.  

Από πλευράς Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν στον Πρόξενο εκδόσεις του Δήμου, ενώ ο κ. Valentin Ciumac, προσέφερε στον Δήμαρχο Χανίων εκδόσεις και παραδοσιακά προϊόντα της χώρας του. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook