Χωρίς βιβλία για τα οικονομικά του Δήμου, δίχως να έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές, με ανύπαρτες αποφάσεις και πρακτικά της οικονομικής επιτροπής, ο Δήμος Γαύδου, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή των μελών της Αντιπολίτευσης του Δήμου Γαύδου, θα κληθεί να ψηφίσει τον προϋπολογισμό στα “τυφλά”.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για “μυστικότητα – παραπληροφόρηση – αδιαφάνεια” ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης στρέφονται προς τον Δήμο Καντάνου Σελίνου και την Ταμειακή Υπηρεσία ζητώντας να δοθούν αντίγραφα όλων των πληρωμένων χρηματικών ενταλμάτων (χωρίς τα συνοδευτικά δικαιολογητικά) που έχουν εκδοθεί από την ταμειακή υπηρεσία από 01-09-2014 και μέχρι σήμερα για λογαριασμό του Δήμου Γαύδου, για να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι εφόσων δεν υπάρχουν στοιχεία στο Δήμο Γαύδου.

Αναλυτικά η επιστολή – καταγγελία της Αντιπολιτευσης: 

Στις 16-10-2014 με την αρ.πρωτ.1603 αίτηση μας, προς την Δήμαρχο Γαύδου και κάθε αρμόδιο αποδέκτη, ζητήσαμε να ενημερωθούμε για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου μας , ως οφείλαμε.

Σε απάντηση, μας προσκόμισαν στο επόμενο Τακτικό Συμβούλιο αντίγραφα του προϋπολογισμού του έτους 2014, του απολογισμού του έτους 2013 και την κίνηση των λογαριασμών που τηρεί ο Δήμος μας στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανιών και στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για το χρονικό διάστημα από 1-1-2014 έως και 31-8-2014 από όπου εντοπίσαμε παραλήψεις.

Έκτοτε δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου μας. 

-Στο Δημοτικό κατάστημα δεν υπάρχουν σχετικά αρχεία και βιβλία. 

-Δεν έχει γίνει παράδοση – παραλαβή του Δήμου στη νέα Δημοτική Αρχή ( γιατί παραμένουν οι ίδιοι επικεφαλείς της συμπολίτευσης και ίσως οι υπόλοιποι δεν πρέπει να γνωρίζουμε).

– Δεν έχει εκτελεστεί μέχρι σήμερα η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ με Αρ.41 από 02/11/2014,για διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές. 

-Δεν έχει αναρτηθεί καμία απόφαση της ΟΕ στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

-Δεν υπάρχουν οι αποφάσεις της ΟΕ ούτε τα πρακτικά τους στο Δημοτικό κατάστημα. 

-Μέχρι σήμερα δεν έγινε απολογισμός για το 2014 και συνεχίζουμε στην άγνοια.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι, ο Εργολάβος κος Δρακάκης Γιάννης δεν πληρώθηκε ούτε το 5% της προκαταβολής για τα έργα που εκτελεί στο νησί και σχεδόν έχει τελειώσει, όπως μας ενημέρωσε στο ΔΣ στις 23/04/2015, λόγω εμπλοκής του Δήμου μας. 

Τέλος, παραμένουμε με την απορία, γιατί επικρατεί τόση μυστικότητα – παραπληροφόρηση – αδιαφάνεια στον Δήμο μας, και επειδή εντός των ημερών πρόκειται να κληθούμε να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό , επανερχόμαστε εκ νέου και ζητάμε: 

α)από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Καντάνου και Σελήνου , με την αρ.πρωτ 284/5-5-2014 αίτησή μας και 

β) από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Χανίων με την αρ. πρωτ : 23722/30-4-2014 αίτηση μας όπως μας χορηγηθούν

σε επικυρωμένα αντίγραφα όλα τα πληρωμένα εντάλματα που έχουν εκδοθεί και από της Δύο ταμειακές υπηρεσίες για λογαριασμό του Δήμου Γαύδου στο χρονικό διάστημα από 01-09-2014 μέχρι και σήμερα . Αντίγραφα των οποίων (αν και θα έπρεπε) μέχρι στιγμής δεν τηρούνται στον Δήμο μας. 

ΑΙΤΗΣΗ

Αντιπολίτευσης Δήμου Γαύδου
ΠΡΟΣ ΠΡΟΣ 
Δήμο Καντανου- Σελινου Δήμο Χανίων
Ταμειακή Υπηρεσία Ταμειακή Υπηρεσία

Αιτούμεθα να μας δοθούν αντίγραφα όλων των πληρωμένων χρηματικών ενταλμάτων (χωρίς τα συνοδευτικά δικαιολογητικά) που έχουν εκδοθεί από την ταμειακή σας υπηρεσία από 01-09-2014 και μέχρι σήμερα για λογαριασμό του Δήμου Γαύδου, για άμεση ενημέρωση μας, ενόψει μάλιστα της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Διότι αντίγραφα δεν κρατούνται στο Δήμο μας.

ΓΑΥΔΟΣ 27-04-2015

Τσιριντάνη Σοφία, επικεφαλής αντιπολ.
Τσιγωνάκης Εμμανουήλ, αντιπρόεδρος Ο.Ε
Τσακίρογλου Ελένη, μέλος Ο.Ε
Μπικογιαννάκη Μαρία

Κοινοποιηση
Δημος Γαυδου
ΓΓ Αποκ. Διοικ. Κρητης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook