Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 07 Μαΐου 2015, τις ακτές των Χανίων, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τους επιβλέποντες του ερευνητικού έργου «Μελέτη διάβρωσης και προστασίας ακτών του κόλπου των Χανίων», το οποίο πραγματοποιείται μέσω Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων ερευνών, προϋπολογισμού 380.000 €.

Ο κ. Βουλγαράκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες επί τόπου μετρήσεων που γίνονται από τους υπεύθυνους μηχανικούς και τεχνικούς στην περιοχή του κόλπου Χανίων, με σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ το οποίο είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ωκεανογραφικών μετρήσεων, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη της τελικής πρότασης προστασίας των ακτών. 

Οι μετρήσεις θα ολοκληρωθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, και τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιάζονται τμηματικά στην Π.Ε. Χανίων, με αναμενόμενη την ολοκλήρωσή της έως το τέλος του 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook