Ξημέρωμα 31ης Αυγούστου 1997… Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα.

Αποφασίζουν διανυκτέρευση στο Παρίσι, πριν πάρουν την επόμενη ημέρα το αεροπλάνο της επιστροφής για το Λονδίνο. Αυτή η «στάση» αναμένεται να είναι και η τελευταία πριν τον θάνατο. Μία μοιραία απόφαση, που τους οδήγησε πρωτίστως στη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «Κάρλτον Ριτς» (ιδιοκτησίας ομίλου Αλ Φαγέντ) και δευτερευόντως στη θέληση για μία βόλτα με το αυτοκίνητο στο νυχτερινό Παρίσι. Την τελευταία τους σ’ αυτή τη ζωή.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ, υπό τον φόβο κάποιου παπαράτσι, η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέντ αποφασίζουν να αρχίσουν τη βόλτα τους βγαίνοντας από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου, θέλοντας να αποφύγουν την οποιαδήποτε «συνάντηση».

Όταν η Mercedes γίνεται αντιληπτή, αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό άνευ προηγουμένου για ένα αποτυπωμένο στιγμιότυπο. Με δίκυκλα και αυτοκίνητα οι παπαράτσι «πολιορκούν» το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέντ.

Λίγο μετά την είσοδο στη σήραγγα Πλας Ντε Άλμα ακολουθεί η σφοδρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε κολόνα του τούνελ. Ο οδηγός Ανρί Πολ και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ βρίσκουν τραγικό ακαριαίο θάνατο, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει τραυματιστεί σοβαρά και εκπνέει λίγο αργότερα, μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

Πολύ διαφωτιστική είναι η αναπαράσταση του δυστυχήματος μέσω υπολογιστή, από ειδικό εργαστήριο, βασισμένη σε όλα τα δεδομένα εκείνης της νύχτας.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, πατέρας του Ντόντι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γιος του και η Νταϊάνα έπεσαν θύματα σχεδίου στυγνής δολοφονίας, με δράστη το «παλάτι». Δημοσιοποίησε ιδιωτική συζήτηση που είχε με την πριγκίπισσα, σύμφωνα με την οποία του εκμυστηρεύτηκε ότι πολύ θα ήθελε το «παλάτι» να την ξεφορτωθεί, λέγοντάς του ότι έχει στα χέρια της και αδιάσειστα στοιχεία γι’ αυτό. Υπάρχει και επιστολή της Νταϊάνα, της οποίας η γνησιότητα ουδέποτε αμφισβητήθηκε, σύμφωνα με την οποία η βασιλική οικογένεια θα σκηνοθετήσει ένα τροχαίο για να τη βγάλει από τη μέση! Το δυστύχημα δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook