Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας η θρυλική Κάρμεν του Μπιζέ, παρουσιάζεται με επιτυχία στην Κρήτη στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”, και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι παραστάσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και το έργο μετά τα Χανιά παρουσιάζεται αύριο Σάββατο 9 Μάιου στις 8:00μμ στο Ηράκλειο (κινηματοθέατρο Αστόρια) και την Τετάρτη 13 Μάιου στις 8:00μμ στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου στο κινηματοθέατρο REX. Παραστάσεις του έργου δίνονται σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως αφού καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά το κοινό με τη δύναμη, τη ζωντάνια και την απλότητα της. Η τραγική ιστορία της είναι πάντα επίκαιρη, αφού ο έρωτας, το πάθος, η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. 

Οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με μαγικό τρόπο την δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.Η υπόθεση της όπερας αφορά τα παράφορα αισθήματα του δεκανέα Δον Χοσέ για την τσιγγάνα Κάρμεν. Η δική της, πιο ελεύθερη άποψη για τον έρωτα, την οδηγεί τελικά στον θάνατο. Η διακεκριμένη σκηνοθέτρια Αγγέλα Σαρόγλου έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα μέσα από την αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Συμμετέχουν διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα με υπέρτιτλους στα ελληνικά. Μάλιστα από τους υπεύθυνους της παράστασης διευκρινίζεται ότι: «η παράσταση είναι δωρεάν αλλά η είσοδος γίνεται με δελτία προτεραιότητας τα οποία διανέμονται αυστηρά στο χώρο μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, δηλαδή στις 19.00 και είναι ατομικά. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 20.00-20.15 και δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξή της». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook