Ενα βίντεο – ντοκουμέντο  από τη στιγμή της έκρηξης στα διυλιστήρια Ασπροπύργου ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δείχνει τις στιγμές που ακολούθησαν την έκρηξη σε δεξαμενή στα διυλιστήρια Ασπροπύργου όπου γίνονταν εργασίες συντήρησης.
Το χρονικό του ατυχήματος

Έξι εργάτες τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα (8/5) κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/05) στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Η κατάσταση της υγείας των πέντε κρίνεται πολύ σοβαρή.

Οι τρεις από τους τραυματίες (ένας 43χρονος, ένας 31χρονος κι ένας 29χρονος) νοσηλεύονται στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, με τους δύο από αυτούς να έχουν διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο 31χρονος βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, φέροντας εγκαύματα στο 70% του σώματός του.

Διασωληνωμένος είναι και ο 43χρονος που έχει εισπνευστικό έγκαυμα ενώ ο 29χρονος φέρει εγκαύματα στα χέρια και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Τρεις ακόμα τραυματίες εργαζόμενοι, όλοι κάτω των 35 ετών, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο «Αττικό» νοσοκομείο, με εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο ένας φέρει εγκαύματα β’ βαθμού περίπου στο 70% του σώματός του και αναπνευστική ανεπάρκεια και θα μεταφέρεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ο δεύτερος που φέρει εγκαύματα β’ βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γεννηματάς».

Ο τρίτος, φέρει μεσαίας βαρύτητας εγκαύματα και είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αττικού».

Οι τέσσερις από τους νοσηλευόμενους είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι άλλοι δύο, εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων, στον Ασπρόπυργο, σε δεξαμενές που βρίσκονταν εκτός λειτουργίας εδώ και 20 ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, «σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook