Εικόνες ντροπής…  εικόνες που προκαλούν αγανάκτηση και θλίψη στους δημότες του Ηρακλείου.. εικόνες που μιλάνε από μόνες τους.  

Σπάνια κειμήλια και ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης και της Εθνικής Αντίστασης καταστρέφονται μέσα σε χάρτινες κούτες και σακουλές σκουπιδιών, στη Στοά Μακάσι, προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο τους πολεμιστές της Εθνικής Αντίστασης αλλά και τους αγώνες που δόθηκαν από τους προγόνους μας για την ελευθερία του τόπου μας. 

Η δημοτική αρχή καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να γίνει καταγραφή των κειμηλίων που δώρισαν οι πολίτες του Ηρακλείου, στο Μουσείο Μάχης Κρήτης, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Τα κειμήλια και τα ντοκουμέντα από τη Μάχη της Κρήτης και της Εθνικής Αντίστασης μεταφέρθηκαν στην Στοά Μακάσι το 2013. Βρίσκονται μέσα σε χάρτινες κούτες και σακουλές σκουπιδιών, προκαλώντας την οργή της αντιδημάρχου πολιτισμού, Αριστέας Πλεύρη, η οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να έχουν εξαφανιστεί κάποια από τα κειμήλια που δώρισαν οι απόγονοι των αντιστασιακών στο Μουσείο.

Μάλιστα, η κα Πλεύρη τονίζει ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής του χώρου και έτσι είναι δύσκολο να γνωρίζει η ίδια αν όλα τα κειμήλια που δοθήκαν στο Μουσείο βρίσκονται στην Στοά Μακάσι. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook