Ούτε οι μισοί δεν έχουν μείνει, οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ειδικότερα και όπως δηλώνει στο Flashnews.gr, o πρόεδρος των εργαζομένων στο ίδρυμα, κ. Νεκτάριος Πανυγηράκης,  η λειτουργία των ψυχιατρικών δομών, έχει  περιέλθει πλέον  σε οριακό σημείο καθώς οι ασθενείς δεν απολαμβάνουν  την φροντίδα που θα έπρεπε να παρέχει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το Θ.Ψ.Π. Χανίων δεν έχει ανάγκη από όπως τονίζει ο κ. Πανηγυράκης από ιατρικά εργαλεία όπως ένα νοσοκομείο, αλλά για να λειτουργήσουμε όπως πρέπει χρειαζόμαστε προσωπικό, προκειμένου οι νοσηλευόμενοι να μπορούν να ζήσουν καλύτερα από  τότε που ζούσαν μέσα στο ψυχιατρείο.

Επίσης ο κ. Πανυγηράκης σημειώνει ότι πρέπει άμεσα, να δημιουργηθεί άμεσα ένας νέος οργανισμό λειτουργίας καθώς πλέον και με τις νέες δράσεις που έχουν  αναπτυχθεί οι απαιτήσεις είναι πού μεγαλύτερες και δεν καλύπτονται από τις υπηρεσίες που σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και σήμερα λειτουργούν με εργαζόμενους του \”παλιού ψυχιατρείου\”.

Όπως σημειώνουν επίσης οι εργαζόμενοι στο θεραπευτήριο,  με έγγραφο τους που το αποστέλλουν στο αρμόδιο υπουργείο,  υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς,  \” οι υπηρεσίες στο νομό Χανίων βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τις επιλογές του υπουργείου υγείας, θα καθοριστεί, οριστικά το εάν στο μέλλον θα μιλάμε με νοσταλγία για κάποια \”προσπάθεια\” που κάποτε έγινε στην νΚρήτη για ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook