Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στην ΕΛ.ΑΣ, ενώ όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών,  τα οχήματα,  είτε αυτοκίνητα είτε μηχανές  βρίσκονται στο δρόμο ακόμα,  εξαιτίας του φιλότιμου των εργαζομένων. Για δε τις βλάβες, οι επισκευές γίνονται μέσω των γνωριμιών των εργαζομένων στα διάφορα συνεργεία της πόλης.

Σήμερα οι αστυνομικοί των Χανίων πραγματοποίησαν  παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Αστυνομικού Μέγαρο, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων του κλάδου.

Λόγος της διαμαρτυρίας, επίσης, είναι η εδώ και ένα χρόνο μείωση των μισθών και των επιδομάτων,  των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, , και ειδικά τα νέα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, που περικόπτουν  επικίνδυνα, όπως οι εργαζόμενοι σημειώνουν,  τον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ.

\”Με την πολιτικη των περικοπών, ακόμα και αυτών των λειτουργικών δαπανών, τη μη δυνατότητα συντήρησης, τη μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και την μη αναπλήρωση των θέσεων των συναδέλφων μας που συνταξιοδοτούνται, οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγούνται στο κλείσιμο και οι πολίτες στην αναζήτηση προστασίας απο ιδιωτικές εταιρείες !\” τονίζουν οι αστυνομικοί σε ανοιχτή τους επιστολή προς τους πολίτες.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και στις άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης.

Την ερχόμενη Πέμπτη (23/6) θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αστυνομικών στην πλατεία Καραϊσκάκη της Αθήνας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook