Ένα μικρό παιδί απο την Ολλανδία, το οποίο περπατούσε με τους γονείς του στο φαράγγι της Σαμαριάς, σήμερα το μεσημέρι και λίγο πριν τον εγκατελειμένο οικισμό της Σαμαριάς, παραπάτησε και τραυματίστηκε στο πόδι.

Αμέσως έσπευσαν οι φύλακες του φαραγγιού, και παρά του ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – ο τραυματισμός είναι ελαφρύς, επειδή το παιδί δεν μπορούσε να περπατήσει, το μετέφεραν, με τα μουλάρια που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό, στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης.

Εκεί έσπευσε το πλωτό ασθενοφόρο του Δήμου Σφακίων,το οποίο παρέλαβε το παιδί και τους γονείς του, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Χώρα Σφακίων και απο εκεί παρελήφθη απο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Βάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είναι καλά και έχει απλά ένα θλαστικό τραυματισμό.

Χωρίς γιατρό οι χιλιάδες επισκέπτες του φαραγγιού 

Και αυτυχώς που το παιδί απο την Ολλανδία, δεν είχε τραυματισθεί σοβαρά. Καθώς, όπως είχε παρουσιάσει το Flashnews.gr, δεν υπάρχει γιατρός, ούτε στο φαράγγι της Σαμαριάς, αλλά ούτε στο ιατρείο της Αγίας Ρουμέλης.

Έτσι, χωρίς οδική πρόσβαση και χωρίς γιατρό, τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι χιλιάδες περιπατητές του διάσημου φαραγγιού θα πρέπει να ελπίζουν να μην συμβεί κάτι σοβαρό καθώς μπορεί να είναι “αργά” όταν θα φτάσει το πλωτό ασθενοφόρο απο την Χώρα Σφακίων.

Και το εύλογο ερώτημα είναι: Ποιός απο τους αρμοδίους θα αναλάβει την ευθύνη; 

Κινητοποίηση και στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Στο μεταξύ, ένας ακόμη τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι ενώ περπατούσε σε μονοπάτι απο την Σούγια προς την Παλαιόχωρα κοντά στο χωριό Προδρόμι.

Στο σημείο έσπευσαν δύο Πυροσβέστες απο το Κλιμάκιο Καμπανού προκειμένου να μεταφέρουν τον τραυματία σε κεντρικό δρόμο, απο όπου θα τον παραλάβει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου.

Διακομιδή και απο τα Τοπόλια

Νωρίτερα, κλήθηκε η Πυροσβεστική προκειμένου να μεταφέρει μια γυναίκα η οποία έσπασε το πόδι της ενώ περπατούσε στο φαράγγι των Τοπολίων.

Συγκεκριμέν αηλικιωμένο ζευγάρι τουριστών έκανε πεζοπορία, όταν η γυναίκα τραυματίστηκε και ήταν αδύνατον αν συνεχίσει.

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερεις Πυροσβέστες οι οποίοι μετέφεραν την γυναίκα στον κεντρικό δρόμο, απο όπου παρελήφθη απο ασθενοφόρο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook