H έκπληξη στη διήμερη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο δεν ήταν η παρουσία του κ. Βενιζέλου, αλλά η παρέμβαση των αντιπροσώπων του ΔΝΤ.

Επανέφεραν στο τραπέζι τη \”θέση\” τους ότι για να εκταμιεύσουν την 5η δόση του δανείου δεν αρκεί η έγκριση του Μεσοπρόθεσμου από την ελληνική Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Απαιτούν τη σαφή δέσμευση της Ε.Ε. ότι θα υπάρξει δεύτερο πακέτο δανειοδότησης το οποίο θα καλύπτει τουλάχιστον για το 2012 τις υποχρεώσεις της Ελλάδας σε αποπληρωμές τόκων και χρεολυσίων.

Η \”θέση\” αυτή είχε διατυπωθεί και πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά με την επιδείνωση της πολιτικής κρίσης στην Αθήνα και τη δραματική κατάσταση που προκλήθηκε στις διεθνείς αγορές, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε παρέμβει με δηλώσεις που υποχρέωσαν το ΔΝΤ να \”μετριάσει\” την πίεση με δηλώσεις που έλεγαν ότι αρκεί μια \”δέσμευση\” της Ε.Ε. ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα για την κάλυψη των υποχρεώσεών της. Και κάπου εκεί είχε \”ξεχασθεί\” η προηγούμενη απαίτηση.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook