Η ΕΕ εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» της για τις συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ, στα σύνορα με το Κόσοβο, που στοίχισαν τη ζωή 22 ανθρώπων -8 αστυνομικών και 14 μελών μιας ομάδας ενόπλων αλβανικής εθνικής καταγωγής.

«Πρέπει να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω κλιμάκωση της βίας, για το συμφέρον της γενικής σταθερότητας στη χώρα», τόνισε ο επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ. 

Ο ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε πως «ανησυχεί βαθιά» για την κατάσταση στην περιοχή του Κουμάνοβο και κάλεσε «τις αρχές και όλους τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες κοινοτήτων να συνεργασθούν, να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να διεξαγάγουν μια πλήρη έρευνα για τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και διαφάνεια μέσα στο πλαίσιο του νόμου». 

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, όπου η αριστερή αντιπολίτευση κατηγορεί τη συντηρητική εξουσία για διαφθορά, καθώς και ότι έχει θέσει υπό παρακολούθηση 20.000 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι και θρησκευτικοί ηγέτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook