Σε εξέλιξη η άσκηση «Noble Dina 15» η οποία διεξάγεται από την Κρήτη μέχρι την Χάιφα του Ισραήλ.

 Η άσκηση Noble Dina θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2015. 

Η πρώτη της φάση έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης. 


 
Η δεύτερη έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ. 
 
Από αύριο μέχρι και τις 14 Μαίου η άσκηση θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου. 
 
Σκοπός της άσκησης είναι η αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο σε αντικείμενα:

Πολέμου Επιφανείας ,Ανθυποβρυχιακού  Πολέμου, με χρήση και Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας ,Αεράμυνας,Διοικητικής Μέριμνας  εν πλω, με χρήση και των οργανικών Ελικοπτέρων ,Ηλεκτρονικού Πολέμου και Επικοινωνιών και Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής.
 
Οι συμμετέχουσες δυνάμεις αποτελούνται από πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων (Φρεγάτες , Κορβέτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων, Πετρελαιοφόρα), , Υποβρύχια , ελικόπτερα  και αεροσκάφη διαφόρων τύπων (μαχητικά, ναυτικής συνεργασίας).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook