Παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η δεύτερη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στα όρια του Δήμου Αιγάλεω και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί, στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υποδέχθηκε ως επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα.

Στη συνέχεια τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν σε κιλλίβαντα και με λιτανευτική πομπή έφτασαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας που τα υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Η Αθήνα υποδέχθηκε την Αγία Βαρβάρα έπειτα από 1.000 χρόνια!

Η πρώτη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με μεγαλοπρέπεια.

Τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος παρουσία των πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. 

Να αναφερθεί ότι η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους υπό τους ήχους της μπάντας της φιλαρμονικής του Στρατού και του Ναυτικού.

Τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Βαρβάρας μετέφεραν από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Γύρω από τον κιλλίβαντα οι τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος κράτησαν ισάριθμες κορδέλες που κατέληγαν στο λείψανο. Στην πρώτη ήταν κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας για να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία και στην τέταρτη κορδέλα το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook