Είναι νέοι, επιτυχημένοι και με τεράστια επιρροή στο ευρύ κοινό.

Από διασημότητες μέχρι διάνοιες της τεχνολογίας, περιλαμβάνει η λίστα με τους πιο ισχυρούς νέους ανθρώπους στον κόσμο, ηλικίας 30 ετών και κάτω.

Τα κριτήρια που χρησιμοποίησε το Business Insider για να διαμορφώσει την λίστα είναι τα εξής: ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζουν, η αξία τους όπως εκείνη υπολογίζεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο τρόπος που έχουν διαμορφώσει από την πλευρά τους την εικόνα του σημερινού κόσμου, αλλά και πως αναμένεται να τον επηρεάζουν στο μέλλον.
 
28. Ντανιέλ Βέισμπεργκ και Κάρλι Ζακίν, συνιδρύτριες του The Skimm

Οι δύο κοπέλες, ηλικίας 28 ετών, ξεκίνησαν το 2012 το The Skimm, μια υπηρεσία που προσφέρει καθημερινά newsletter, τα οποία περιέχουν τα σημαντικότερα νέα της ημέρας. Έχουν λάβει μέχρι στιγμής χρηματοδοτήσεις ύψους 7.8 εκατομμυρίων δολαρίων και σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δράσεις τους ακόμη πιο πολύ στο μέλλον.
 
27. Alex Banayan, κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών

Μόλις σε ηλικία 19 ετών, ο Μπάναγιαν κατάφερε να γίνει ο νεότερος όλων των εποχών και ο πιο επιτυχημένος στον χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών.  Σήμερα, είναι 22 χρόνων και ταξιδεύει σε όλη Αμερική, όπου λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και παρουσιάζει εκδηλώσεις, ενώ γράφει και για μέσα όπως η Washington Post.
 

26. Βερόνικα Ροθ , συγγραφέας

Ήδη κατά την διάρκεια των σπουδών της, η 26χρονη Ροθ είχε επικεντρωθεί στο μυθιστόρημα που έγραφε. Η αφοσίωσή της αυτή έπιασε τόπο, αφού ολοκλήρωσε τρία μυθιστορήματα της τριλογίας (Divergent, Insurgent, Allegiant), τα οποία μέσα στο 2013 και το 2014 πούλησαν περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Μάλιστα το πρώτο μεταφέρθηκε ήδη στην μεγάλη οθόνη, αποφέροντας 288 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

25. Κάλεϊ Κουόκο Σουίτινγκ, ηθοποιός

Η 29χρονη Kάλεϊ είναι γνωστή από την σειρά “The Big Bang Theory”, στην οποία υποδύεται την Πένι. Είναι η πιο υψηλά αμειβόμενη ηθοποιός της αμερικανικής τηλεόρασης, αφού οι απολαβές της αγγίζουν το 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο. Έχει ψηφιστεί ως η «αγαπημένη κωμικός της τηλεόρασης» τόσο για το 2014, όσο και για το 2015.
 
24. Μισέλ Φαν, σταρ του Youtube

Κέρδισε αναγνωρισιμότητα από τα βίντεο που ανέβαζε στο YouTube με ζητήματα ομορφιάς και περιποίησης, ένα χόμπι που έγινε επάγγελμα. Η 27χρονη έχει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Youtube και το κανάλι της, αξίας 84 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει ένα δισεκατομμύριο προβολές.
 
23. Νικ Ντ’ Αλόζιο, ιδρυτής της Summly

Ήδη στα 15 του, ο Ντ’ Αλόζιο είχε λανσάρει την ενημερωτική του εφαρμογή, την οποία έπειτα, στα 17 του χρόνια, πούλησε στη Yahoo για περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα σπουδάζει στην Οξφόρδη, ενώ διαχειρίζεται το Yahoo News Digest.
 
22. Κένταλ Τζένερ, μοντέλο και σταρ της τηλεόρασης

Η 19χρονη ετεροθαλής αδερφή των περίφημων αδερφών Kardashian έχει περίπου 20 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και συμβόλαια με μεγαθήρια της παγκόσμιας μόδας όπως οι Chanel και Givenchy.

21. Rάιαν Ίσραελ, συνέταιρος της Pershing Square Capital

Με μόλις 5 χρόνια εμπειρίας, είναι ήδη συνέταιρος σε μια εταιρία με κεφάλαια ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο 29χρονος έχει εργαστεί ακόμη σε πόστο σχετικό με τις επενδύσεις στη Goldman Sachs.
 

20. Σαμ Σμιθ, μουσικός

Μόλις 22 χρόνων, έχει πουλήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια δίσκους, ενώ στα φετινά Grammy κέρδισε τέσσερις εντυπωσιακές διακρίσεις: καλύτερος νέος καλλιτέχνης, τραγούδι της χρονιάς, δίσκος της χρονιάς, καλύτερο ποπ άλμπουμ.
 
19. Μπέθανι Μότα, σταρ του Youtube

Στα 19 της ξεκίνησε να ανεβάζει μικρά βίντεο στον λογαριασμό της. Σήμερα έχει περισσότερους από 7 εκατομμύρια ακόλουθους, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Συνεργάζεται με οίκους μόδας, έχει εμφανιστεί στο αμερικανικό «Dancing With The Stars» και ήταν καλεσμένη στον Λευκό Οίκο, όπου και πήρε μια συνέντευξη από τον πρόεδρο Ομπάμα.
 
18. Άλαν Σκαφ, ιδρυτής της Imgur

Ο 27χρονος δημιούργησε την πλατφόρμα όπου φιλοξενούνται φωτογραφίες και βίντεο το 2009, την οποία σήμερα επισκέπτονται περισσότεροι από 150 ξεχωριστοί επισκέπτες με 5.5 δισεκατομμύρια προβολές τον μήνα.
 
17. Μπρέναν Ποτς, συνιδρυτής της Titanium Exploration Partners

Ο 29χρονος ίδρυσε την εταιρία το 2014, η οποία απασχολείται στον τομέα του πετρελαίου και των καυσίμων και έχει συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια δολάρια.
 
16. Αριάνα Γκραντ, μουσικός

Πολλά τραγούδια και singles της βρίσκονται στις κορυφές των charts, με το δεύτερο άλμπουμ της να πουλάει 169.000 αντίτυπα στην πρώτη του εβδομάδα.
 
15. Mέρι Κέιτ και Άσλεϊ Όσλον, συνιδρύτριες της The Row

Οι δίδυμες αδερφές, στα 28 τους χρόνια, έχουν δύο πανίσχυρα label μόδας- The Row και Elizabeth & James- η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται στα 300 εκατομμύρια δολάρια.
 
14. Λορντ, μουσικός

Μόλις στα 17 της χρόνια, η κοπέλα που κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία κέρδισε δύο Grammy. Το περιοδικό TIME την περιλαμβάνει στους 25 εφήβους παγκοσμίως με την υψηλότερη επιρροή.
 
13. Kέβιν Ντουράντ, παίχτης του NBA


Στα 26 του χρόνια θεωρείται ο καλύτερος παίχτης στην Αμερική, μετά τον LeBron James, με εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης αλλά και τεράστιες συμφωνίες με εταιρίες κολοσσούς όπως η Nike και η Under Armour.
 
12. Έμα Γουάτσον, ηθοποιός και ακτιβίστρια

Η 24χρονη σήμερα «Ερμιόνη», από τον Χάρρυ Πότερ, είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη προκαλέσει εντύπωση με τις ομιλίες της σχετικά με την καμπάνια HeForShe που προωθεί.
 
11. Τζένιφερ Λόρενς, ηθοποιός

Η 24χρονη πρωταγωνίστρια του The Hunger Games, έχει βραβευτεί και για την ερμηνεία της σε ταινίες όπως Silver Linings Playbook και American Hustle.
 
10. Πίου Ντάι Πάι,  σταρ του youtube


Μόλις 24 χρονών και ήδη βγάζει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, με περισσότερους από 34 εκατομμύρια ακόλουθους.
 
9. Λένα Ντάνχαμ, δημιουργός της σειράς «Girls»

Η 28χρονη σήμερα σεναριογράφος/σκηνοθέτης/ηθοποιός είναι κάθε χρόνο υποψήφια για τα σημαντικότερα βραβεία: Golden Globe και Emmy. Το βιβλίο της Not That Kind of A Girl βρίσκεται στην λίστα με τα ευπώλητα των New York Times.
 
8. Ντέιβιντ Καρπ, διευθύνων σύμβουλος του Tumblr

Ίδρυσε τη δημοφιλή πλατφόρμα για μπλόγκερς μόλις στα 20 του χρόνια, όταν και συγκεντρώνοντας εκατομμύρια χρηστών, κατάφερε να την πουλήσει στη Yahoo τον Μάιο του 2013, για περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
7. Τζος Κάσνερ,  venture capitalist και συνιδρυτής της Oscar

29 χρονών βρίσκεται πίσω από εταιρίες όπως το Instagram και Twitch. Έχει επενδύσει σε μερικές ακόμη ξεχωριστές εταιρίες, ενώ είναι συνιδρυτής στην ασφαλιστική εταιρία Oscar, η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα στα 800 εκατομμύρια δολάρια.
 
6. Μαλάλα Γιουσουφάι, ακτιβίστρια

Έγινε γνωστή παγκοσμίως το 2012, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν. Είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και κοριτσιών, απέναντι στους Ταλιμπάν. Το 2014 κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης.
 
5. Νατ Τέρνερ και Zακ Γουέινμπεργκ, συνιδρυτές της Flatiron Health

Δέχθηκαν περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια από την Google, προκειμένου να συνεχίσουν την κλινική τους έρευνα κατά του καρκίνου. Σήμερα είναι 28 χρονών.
 
4. Tέιλορ Σουίφτ, μουσικός

Το τελευταίο άλμπουμ «1989» της 25χρονης, ήταν το πρώτο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2014, κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα που τρία άλμπουμ της, είχαν πωλήσεις περισσότερων από 1 εκατομμυρίων αντιτύπων, σε μόλις μια εβδομάδα.
 
3. Mατέο Ακίλι, ιδρυτής του Egomnia

Περισσότεροι από 250.000 ξεχωριστοί χρήστες και περίπου 700 εταιρίες προτιμούν την πλατφόρμα ανεύρεσης εργασίας που έχει δημιουργήσει ο 22χρονος, η οποία ξεκίνησε από την Ιταλία, και επεκτείνεται.
 
2. Πάλμερ Λάκεϊ, ιδρυτής της Oculus VR

Επιθυμία του 22χρονου σήμερα προγραμματιστή, ήταν πάντα να καταργήσει τις αποστάσεις μεταξύ εικονικής και απτής πραγματικότητας. Το κατάφερε, με την εταιρία του, την οποία πούλησε στο Facebook για περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
1. Ίβαν Σπίγκελ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Snapchat

Ο 24χρονος Ιβαν δημιούργησε την εξαιρετικά δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η αξία της οποίας υπολογίζεται σήμερα στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, και την χρησιμοποιούν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook