Παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Μανόλης Στρατάκης, για τις ζημιές από το χαλάζι της περασμένης εβδομάδας στο Δήμο Γόρτυνας.

Όπως αναφέρει, "σοβαρές ζημιές προκάλεσε σε καλλιέργειες των περιοχών Σοκαρά, Αποϊνίου, Ασημίου και Πραιτωρίων του Δήμου Γόρτυνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, η έντονη χαλαζόπτωση της Τετάρτης 15 Ιουνίου 2011. Συγκεκριμένα, το χαλάζι, διάρκειας περίπου 20 λεπτών αλλά και η έντονη βροχόπτωση, κατέστρεψαν ολοσχερώς αμπέλια, ελιές και πολλές υπαίθριες καλλιέργειες λαχανικών, με αποτέλεσμα η αγροτική παραγωγή να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά".

Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι οι αγρότες των περιοχών αυτών είναι ανάστατοι και αγωνιούν για την εξέλιξη της οικονομικής τους κατάστασης, με δεδομένο και το αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ και ο ΕΛΓΑ, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πρέπει να προβεί άμεσα στην εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι, με το νέο νόμο κανένας αγρότης δεν θα αδικείται σε περίπτωση καταστροφής της παραγωγής του.

Έτσι, καταλήγει ερωτώντας τον κ. Υπουργό αν προτίθεται να δώσει σχετικές εντολές στον ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών στις καλλιέργειες των παραπάνω περιοχών του δήμου Γόρτυνας και να αποζημιωθούν οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την πρόσφατη ισχυρή χαλαζόπτωση.