Άλλη μια “περίεργη” υπόθεση εκτυλίχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί όπου ένας μετανάστης έκοψε τον λαιμό του, όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για την πατρίδα του συνοδεία των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, ο Τζαμαϊκανός άνδρας βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ όταν οι αρχές αποφάσισαν την απέλαση του, επειδή είχε λήξει η άδεια παραμονής του στη χώρα .

Κατά την επιβίβαση, συνοδεία αστυνόμων, ο μετανάστης έβγαλε μια μικρή λεπίδα και έκοψε το λαιμό του μπροστά σε 449 επιβάτες και 17 μέλη του πληρώματος.

Τελικά ο μετανάστης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν:

1.Πώς κατάφερε να περάσει αιχμηρό αντικείμενο -και πόσο μάλλον λεπίδα-, αφού γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος τόσο στο αεροδρόμιο όσο και από τις αστυνομικές αρχές;

2.Είναι άραγε απόπειρα αυτοκτονίας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Το δεύτερο ερώτημα γεννάται, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος μετανάστης που απελαύνεται από τη Μεγάλη Βρετανία – με εμπορική πτήση – βγαίνει σώος από το αεροπλάνο της επιστροφής.

Τον Οκτώβριο ο 34χρονος Νοτιοαφρικανός Τζίμι Μουμπένγκα είχε πεθάνει μέσα στο αεροπλάνο συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι και είχαν ισχυριστεί ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Όμως αποκαλύφθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα της Guardian ότι ο άτυχος μετανάστης είχε δολοφονηθεί από τους ίδιους τους αστυνομικούς, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να τον κάνουν να ησυχάσει, επειδή παρακαλούσε να τον αφήσουν να γυρίσει στο Λονδίνο.

Όπως είχε γίνει τελικά γνωστό, οι δύο αστυνομικοί είχαν γυρίσει το πρόσωπο του Μουμπέγνκα στο κάθισμα, και το πίεζαν τόσο δυνατά με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

cosmo

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook