Πρόστιμα για τη χειραγώγηση συναλλαγματικών αγορών που ξεπερνούν τα 5 δισ. δολάρια θα κληθούν να καταβάλουν διεθνείς τράπεζες, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με τους Financial Times η Barclays αναμένεται να συμφωνήσει στην πληρωμή 2 δισ. δολαρίων προς ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ οι JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland και Citigroup αναμένεται να πληρώσουν μέχρι και 1 δισ. δολάρια εκάστη στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μετά από έναν ακόμη συμβιβασμό, αντίστοιχο με αυτό του Νοεμβρίου 2014 .

Το σχετικό πρόστιμο για την ελβετική UBS δεν έχει καθοριστεί ακόμα και η τράπεζα διαπραγματεύεται ακόμα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το πιθανό ποινικό κατηγορητήριο.

Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες HSBC και Bank of America, οι οποίες είναι ανάμεσα στα ιδρύματα που προέβησαν σε συμβιβασμό με τις αρχές των ΗΠΑ και της Βρετανίας τον προηγούμενο Νοέμβριο, δεν θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα.

Πάντως, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως στο πλαίσιο των διώξεων κάποιες θυγατρικές τραπεζών, είναι πιθανόν να παραδεχτούν ακόμη και την ενοχή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook