Τελευταία ενημέρωση 19:03

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας οδηγήθηκε συνοδεία σκάφους του Λιμενικού, ένα σκάφος με μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι πολύ κοντά στην Παλαιόχωρα.

Πρόκειται για μεγάλο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 μετανάστες. Όταν το σκάφος του Λιμενικού πλησίασε το πλοίο με τους μετανάστες σε απόσταση περίπου μισού μιλίου απο την Παλαιόχωρα, οι μετανάστες τους είπαν πως πηγαίνουν για Ιταλία.

Στο πλοίο επιβιβάστηκε ντόπιος καπετάνιος καθώς και λιμενικοί προκειμένου να το οδηγήσουν μέσα στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Να σημειωθεί πως οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ άσχημες καθώς πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.

Στο μεταξύ σε συναγερμό έχει τεθεί η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ετοιμασίες για την υποδοχή των μεταναστών, ενώ στο λιμάνι ήταν και ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης.

Επίσης στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έχει σπεύσει και ιατρικό κλιμάκιο και ασθενοφόρο απο το Κέντρο Υγείας Καντάνου

Αμέσως μετά, οι μετανάστες, με λεωφορεία, θα μεταφερθούν στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο διατέθηκε και πάλι απο τον Δήμο Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr  Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμος ενημερώθηκε απο τον Λιμενάρχη Χανίων κ.Ορφανό για την άφιξη των μεταναστών στην Παλαιόχωρα και του ζητήθηκε η συνδρομή του. “Ο Δήμος Χανίων παρά του ότι δεν είναι υποχρέωσή του, όπως και την προηγούμενη φορά με τους μετανάστες στην Γαύδο, ανταποκρίνεται για την προσωρινή φιλοξενία των περίπου 200 μεταναστών στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου και είμαστε σε συννενόηση και με το Πολυτεχνείο Κρήτης, τις αστυνομικές αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για την φιλοξενία αυτών των ανθρώπων” είπε ο κ.Βάμβουκας, επισημαίνοντας πως η παραμονή τους θα πρέπει να είναι σχετικά σύντομη καθώς ο χώρος δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος”

(Ευχαριστούμε τον κ. Νταμουλή Τσιριντάνη για τις φωτογραφίες, που συμμετείχε στην επιχείρηση ως ένας από τους πλοηγούς που έβαλαν το πλοίο μέσα στο λιμάνι της Παλαιόχωρας)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook