Η 41χρονη Delta Cockins δεν είχε βγάλει ούτε διαβατήριο, μέχρι που η εταιρεία η οποία εργάζεται, η Betabrand αποφάσισε να την στείλει διακοπές στο εξωτερικό καλύπτοντάς της όλα τα έξοδα.

Έτσι της έκλεισε ένα δωμάτιο σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στο μουσείο του Λούβρου αλλά και εισιτήρια με απευθείας πτήση στο Παρίσι. Στους συναδέλφους της, η εταιρεία έδωσε 500 δολάρια για να τα δαπανήσουν όπως εκείνοι θέλουν ενώ εκείνη τα ξόδεψε για να αγοράσει το πρώτα της παπούτσια Christian Louboutin.

Ωστόσο, η εταιρεία που εργάζεται η Delta Cockins δεν το κάνει αυτό πρώτη φορά. Κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες η εταιρεία παρέχει σε έναν εργαζόμενο δωρεάν διακοπές με πληρωμένα τα εισιτήρια και την διαμονή. Ο μόνος όρος είναι ο εργαζόμενος να μην έχει ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό.

Η Airbnb, η Evernote, η Afar Media, η G Adventures, και η Think Parallax είναι μερικές από τις εταιρείες που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν το παραπάνω σύστημα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Betabrand, Chris Lindland αποκάλυψε πως η ιδέα των δωρεάν διακοπών του ήρθε όταν σε ένα από τα happy hour της εταιρείας το περασμένο φθινόπωρο έμαθε ότι μερικοί υπάλληλοι της εταιρείας δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό.

«Δίνει ζωή στον εργασιακό χώρο αφού όσοι πάνε μοιράζονται με τους υπολοίπους συναδέλφους τους τις εμπειρίες τους» αναφέρει ο Chris Lindland στο Bloomberg.

«Ξέρω ότι ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο, αλλά είναι αλήθεια. Δεν είναι ότι τους στέλνουμε για να κάνουν πολυτελείς διακοπές. Θα τους στείλουμε τέσσερις με πέντε ημέρες να ξεκουραστούν» πρόσθεσε.

Στους περισσότερους εργασιακούς χώρους τα στελέχη των εταιριών πειραματίζονται με επιδοτούμενα ταξίδια αναψυχής αφού όλοι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένα δωρεάν ή ένα σχεδόν δωρεάν ταξίδι. Ωστόσο, οι ημερομηνίες των ταξιδιών είναι συνήθως συγκεκριμένες και είναι εργάσιμες οπότε όσοι τελικά κάνουν αυτό το ταξίδι γνωρίζουν ότι επιστρέφοντας τους περιμένει σκληρή δουλειά.

Πριν από λίγες ημέρες ο κινεζικός όμιλος Tiens έστειλε και τους 6.400 εργαζομένους του δωρεάν διακοπές στο Παρίσι γεμίζοντας 140 ξενοδοχεία (ή 4.700 δωμάτια) για λίγες μέρες και χρησιμοποιώντας 146 λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook