Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να έχει συνταχθεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τις ρυθμίσεις που συμφώνησαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Οικιστών του Νομού, δίνοντας διέξοδο στο ζήτημα των αυθαιρέτων.

«Βάση» της συμφωνίας αποτελούν η ρύθμιση των οφειλών σε βάθος 5ετίας –ακόμα και για το παράβολο και τη πληρωμή του μηχανικού – για τα οποία σήμερα με την ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να καταβάλλονται εφάπαξ, καθώς και η μείωση των προστίμων κατά 70% σε κάποιες περιπτώσεις.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των οικιστών στο Ηράκλειο με αυθαίρετες κατοικίες υπολογίζεται κοντά στις 35 χιλιάδες.

Το ζήτημα, όπως αναφέρουν οι Οικιστές, είναι με ποια λογική θα υποδεχτεί τις συγκεκριμένες προτάσεις ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, με τον οποίο σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα. 

Διότι ήδη εκφράζονται φόβοι και ανησυχίες για τη στάση που θα κρατήσει το μέλος των Οικολόγων-Πράσινων ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τις θέσεις που έχει το συγκεκριμένο κόμμα στο θέμα των αυθαιρέτων. «Να μην μας αντιμετωπίσουν ως εγκληματίες του περιβάλλοντος» σημειώνουν οι Οικιστές του Νομού Ηρακλείου καθώς γνωρίζουν πως εδώ και χρόνια οι Οικολόγοι-Πράσινοι διατηρούν μια πολύ «σκληρή γραμμή» στο θέμα των αυθαίρετων κτισμάτων.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook