Την ίδια ώρα που ο ΟΦΗ περνάει δύσκολες ώρες με το θέμα της αδειοδότησης η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική ημερομηνία για την κρητική ομάδα καθώς πριν 24 χρόνια στις 21 Ιουνίου του 1987 κατέκτησε στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Ελλάδος επικρατώντας με 3-1 στα πέναλτι του Ηρακλή.

Αυτή είναι και η πιο σημαντική στιγμή στην ιστορία του ΟΦΗ και σίγουρα οι πιο παλιοί την θυμούνται με νοσταλγία και οι νέοι ευελπιστούν σε ανάλογες επιτυχίες του σωματείου μέσα στα επόμενα χρόνια .

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον ΟΦΗ σε αυτό τον τελικό ήταν ο νεαρός τότε τερματοφύλακας Μύρων Σηφάκης που απέκρουσε δύο πέναλτι στη διαδικασία των πέναλτι με αποτέλεσμα να συμβάλλει τα μέγιστα στο να πάρει τη νίκη ο ΟΦΗ με 3-1 την ίδια ώρα που το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση ήταν ισόπαλο 1-1.

Στην κανονική διάρκεια ο Κωφίδης ήταν αυτός που άνοιξε με σουτ το σκορ στο 30΄ αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης με κεφαλιά έκανε το 1-1 για τον ΟΦΗ.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ζούντμπι (άουτ)
Χαραλαμπίδης (1-0)
Ζήφκας (απέκρουσε ο Σηφάκης)
Τσινός (2-0)
Δ. Παπαδόπουλος (2-1)
Γρ. Παπαβασιλείου (3-1)
Αδάμου (απέκρουσε ο Σηφάκης)

ΟΦΗ : Σηφάκης, Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός (102΄Ανδρεανίδης) , Ίσις, Περσίας, Γρ. Παπαβασιλείου, Γρ. Χαραλαμπίδης, Νιόπλιας (94΄Καρυώτης), Σαμαράς
Ηρακλής : Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ.. Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98΄ Αδάμου), Καραϊσκος (57΄ Γ. Παπαδόπουλος)