Με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα υποδέχθηκε ο διανοούμενος, νεοελληνιστής, δημοτικιστής Εμμανουήλ Κριαράς τη Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Κουρουπάκη την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Στο σαλόνι του ευήλιου – γεμάτου βιβλία και σημειώσεις – διαμερίσματός του συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα για θέματα που αφορούν στον αγαπημένο κοινό τόπο καταγωγής τους, τα Χανιά αλλά και για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας.

Αξιοσημείωτη ήταν η απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτού για την εκδίωξή του από την Χούντα : «Ναι, η Χούντα με έδιωξε και καλά έκανε και με έδιωξε γιατί άλλα έλεγε η Χούντα και άλλα έλεγα εγώ».

Ο κορυφαίος δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας και ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διάγει αισίως το 105ο έτος της ζωής του και παραμένει ακάματος, εξαιρετικά διαυγής, γνώστης της τρέχουσας επικαιρότητας και γεμάτος πάθος και αγάπη για τη ζωή.

Αναφέρθηκε με νοσταλγία και συγκίνηση στην επί 65 χρόνια σύντροφο της ζωής του Τιτίκα την οποία έχει χάσει εδώ και 11 χρόνια και εστίασε στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν στις ανθρώπινες σχέσεις η πνευματική και εγκεφαλική επικοινωνία.

Η Ευαγγελία Κουρουπάκη τον ευχαρίστησε για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και τον χρόνο που της παρεχώρησε κι εκείνος, με ένα ζεστό χαμόγελο της ανταπέδωσε τις ευχαριστίες λέγοντας πως τον συγκίνησε ιδιαίτερα η πρωτοβουλία της να ταξιδεύσει έως τη Θεσσαλονίκη με μοναδικό σκοπό να τον συναντήσει και της ευχήθηκε – μέσα από την καρδιά του – καλή επιτυχία στο κοινοβουλευτικό της έργο.

«Να προσφέρεις μόνο καλό στα Χανιά, στον τόπο μας» είπε… εις διπλούν αλλά πάντα χαμογελαστά καθώς της έτεινε το χέρι του για να την αποχαιρετήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook