Το απόλυτο χάος που εξακολουθεί να επικρατεί σε μητρώα και αρχεία αναγκάζει τη διοίκηση για μια ακόμη φορά να βγάλει ένα… περίεργο “φιρμάνι” αναγκάζοντας τους χιλιάδες συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Aπό τη μεθεπόμενη Παρασκευή (1η Ιουλίου) και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να δηλώσουν “παρών” στην τράπεζά τους έχοντας μαζί τους και την ταυτότητά τους αλλά και το σημείωμα σύνταξης του Ιδρύματος για να βεβαιωθεί ότι είναι ζωντανοί!

Δεν υπάρχει η παραμικρή υπερβολή στην είδηση που σας μεταφέρουμε, ήταν τα ακριβή λόγια του ίδιου του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου στο ραδιοσταθμό “Βήμα”

“Από 1η Ιουλίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, όλοι οι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι να πάνε στην τράπεζα που παίρνουν τη σύνταξή τους με την ταυτότητά τους και το σημείωμα της σύνταξής τους για να βεβαιωθεί ότι είναι εν ζωή” είπε ο διοικητής.

Όσο για εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν ο κ.Σπυρόπουλος είπε: “ένα πληρεξούσιο άτομο με μια εξουσιοδότηση και βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής δεν θα πάει στις τράπεζες, αλλά στο ΙΚΑ της περιοχής.”

Το τραγικό είναι ότι ο ίδιος ο διοικητής παραδέχεται ακόμη και σήμερα ότι το ΙΚΑ μπορεί να καταβάλει ακόμη και χιλιάδες συντάξεις σε …πεθαμένους!

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook