Το Ποτάμι, στο πλαίσιο εθνικής ενίσχυσης του ενωσιακού οράματος και ανάληψης ενεργού ρόλου στον ευρωπαϊκό διάλογο, χαιρετίζει τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή του, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγγραφέα, Γιώργου Γραμματικάκη, στην ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με τίτλο « Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι αρμοδιότητες και ο ρόλος των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Γιώργος Γραμματικάκης μεταξύ άλλων εξαίρετων εισηγητών, θα εισφέρει τη γνώση και την εμπειρία του στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση αναφορικά με τον «Μικρόκοσμο και Μακρόκοσμο της Ευρωβουλής».  Η ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στο ίδιο πνεύμα και με οργανωτική πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του Ποταμιού Ηρακλείου, το περασμένο Σάββατο 9 Μαΐου 2015 πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Παγοποιείο με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης με προσκεκλημένους τους βουλευτές του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη και Χάρη Θεοχάρη.

Η συζήτηση κινήθηκε στα πλαίσια της τρέχουσας εθνικής συγκυρίας με έντονο προβληματισμό για το οικονομικό γίγνεσθαι, την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τους τρόπους ποιοτικής αναβάθμισης της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι τοποθετήσεις των βουλευτών συνοδεύτηκαν από ζωηρό διάλογο με τους παρευρισκόμενους.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε συνάντηση των δύο βουλευτών καθώς και κλιμακίου της τοπικής οργάνωσης του Ποταμιού, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Ιωάννη Μπρα. Ο κύριος Μπρας ενημέρωσε τους βουλευτές του Ποταμιού κ. Δανέλλη και Θεοχάρη για τα καθημερινά προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, καθώς και για τις ανάγκες που χρήζουν κάλυψης στους τομείς της ακτοπλοΐας, του εμπορικού λιμανιού και της κρουαζιέρας – των κύριων δηλαδή τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται ο ΟΛΗ.

Η συνάντηση έλαβε τέλος με εκατέρωθεν ευχές για την ομαλή συνέχιση του σημαντικού έργου τόσο του διευθύνοντα συμβούλου όσο και των βουλευτών του Ποταμιού, καθώς και με τη διαβεβαίωση των κυρίων Θεοχάρη και Δανέλλη ότι θα μεταφέρουν στον κοινοβουλευτικό διάλογο τα όσα διημείφθησαν στη μεταξύ τους συνάντηση συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια επίλυσης των σχετικών προβλημάτων και καθώς και στη χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού στους τομείς της ανάπτυξης και του τουρισμού.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook