​Αποφασισμένη να μην ψηφίσει μέτρα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία τόνισε στα Παραπολιτικά fm , ότι δεν την ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Αν υπάρξουνε μέτρα, θα πρέπει να περάσουν νομοθετικά από το ελληνικό κοινοβούλιο και εκεί βρίσκονται βουλευτές, οι οποίοι ψηφίζουν ή καταψηφίζουν τα μέτρα, από αυτούς δηλαδή εξαρτάται αν περνάνε ή όχι τα μέτρα. Αν γίνει αυτό και …τα μέτρα παρεκκλίνουν από την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και από τις “κόκκινες γραμμές”  που έχει θέσει η κυβέρνηση,  τότε η … Ραχήλ Μακρή δεν θα ψηφίσει υπέρβαση των “κόκκινων γραμμών”» είπε χαρακτηριστικά.

«Ποσώς με ενδιαφέρουν τα τελεσίγραφα του ΔΝΤ» είπε με νόημα.

«Το ΔΝΤ είναι αυτό, το οποίο στις 9/4, πληρώθηκε την δόση ακέραια.  Το ΔΝΤ είναι, αυτό που έχει αποδεχθεί ότι έκανε λάθος με τον πολλαπλασιαστή για την Ελλάδα, είναι αυτό, το οποίο μόνο του λέει για ένα… χρέος μη βιώσιμο και έχει μιλήσει για την διαγραφή του» πρόσθεσε η κα Μακρή, υπενθυμίζοντας την έρευνα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, ώστε «να προβούμε στην διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους και να πληρώσουμε αυτό που πραγματικά δικαιούμαστε και όχι αυτό, το οποίο δεν μας ανήκει και δεν χρωστάμε».

Σύμφωνα με την κα Μακρή, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία, που θα είναι υπέρ του ελληνικού λαού και των συμφερόντων των πολιτών, όπως του έδωσαν εντολή.

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για την ανυποχώρητη στάση των εταίρων, επισημαίνοντας ωστόσο πως «μπορεί να διέλυσαν ολόκληρες χώρες και να εξαθλίωσαν λαούς, ωστόσο κάποιοι λαοί τους έδιωξαν, διέγραψαν το χρέος και τώρα βαδίζουν με ρυθμούς ανάπτυξης»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook