Αίτημα προς τον υπ. Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού κ.Γιώργο Σταθάκη, τον υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδιλοπούλου για την παραχώρηση ενός κτίσματος του Παλιού Ψυχιατρείου ως χώρου προσωρινής υποδοχής μεταναστών, απέστειλε ο Δήμος Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, ότι, επειτα από τα δύο περιστατικά έλευσης παράτυπων μεταναστών στα Χανιά που σημειώθηκαν μέσα σε ένα μήνα, αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην κεντρική διοίκηση για την παραχώρηση κτίσματος του Παλιού Ψυχιατρειου.

“Το αίτημα έχει φύγει προς το αρμόδιο Υπουργείο και ζητάμε άμεσα έναν χώρο μέσα από το Παλιό Ψυχιατρείο”.. είπε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί μετανάστες, είναι εντελώς ακατάλληλος χώρος ακόμα και για προσωρινή φιλοξενία,  καθώς στερείται βασικών υποδομών οπως νερό, τουαλέτες κτλ.

Ο δήμαρχος Χανίων, επεσήμανε ότι αν και δεν είναι τυπικά, υποχρέωση του Δήμου η  περίθαλψη των παράτυπων μεταναστών, ωστόσο αποτελεί ανθρωπιστική υποχρέωση η φιλοξενία των ανθρώπων αυτών που φτάνουν στην πόλη μας υπό δύσκολες συνθήκες και από χώρες που πλήττονται από πόλεμο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο δήμος απέστειλε το αίτημα στους συναρμόδιους υπουργούς,  ενώ ο δήμαρχος Χανίων έθεσε σήμερα το θέμα και στο δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε παρακάτω όλη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook