Νέα κυβερνο-επίθεση δέχθηκαν δημόσιες υπηρεσίες στην Τουρκία, η διαδικτυακή διεύθυνση των οποίων συμπεριλαμβάνει το @gov.

Οι επιθέσεις φαίνεται ότι έγιναν από ”χάκερ” από το έδαφος 12 διαφορετικών χωρών, μετέδωσε το CNNTurk.

Αρχικά οι αρχές είχαν την εικόνα ότι όλες οι επιθέσεις προήλθαν από τη Νότια Κορέα. Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι πρόκειται απλά για αλλαγές στη διαδικτυακή ταυτότητα (IP) του επιτιθέμενου. 

Να σημειωθεί ότι από ορισμένες πλευρές είχε αποδοθεί σε κυβερνο-επίθεση και η πλήρης διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι στο τέλος Μαρτίου σε 44 επαρχίες της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα οι περισσότερες διακοπές συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, στο Τσανάκαλε, στη Σμύρνη, στο Αιδίνι, στη Μούγλα στο Ντενιζλί, στην τουριστική Αττάλεια, στα Άδανα, στο Γκαζιαντέπ, στη Σανλιούρφα, στο Μαρντίν, στο Ντιαρμπεκίρ, στο Σίιρτ, στη Μούς, στο Ερζερούμ, στο Ιγκντίρ, στη Σαμψούντα, στο Μπαρντίν, στο Ζογκουλάκ, στο Κοτσάελι, στην Άγκυρα, στο Μπολού, στο Εσκισεχίρ και στην Προύσα.

Επίσης πέρυσι τον Νοέμβριο η ομάδα χάκερ RedHack,  μπήκε μέσα στην σελίδα της τουρκικής ΔΕΗ και διέγραψε χρέη από λογαριασμούς πολιτών, ύψους 1,5 τρισεκ. τουρκικών λιρών ( η Χουριέτ ανέφερε οτι διέγραψε χρέη 1,5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών). Οι RedHack μεταξύ άλλων προτίμησαν να σβήσουν τα χρέη των κάτοικων της  Σόμα, που επλήγη από το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 300 εργαζόμενοι και άλλες δύο περιοχές όπου υπάρχουν τεράστια περιβαλλοντικά ζητήματα.Η ομάδα των χάκερ επίσης  την ώρα που διέγραφε τα χρέη  πολιτών έδωσε και τους κωδικούς στο twitter προκειμένου όποιος ήθελε να μπει μέσα και να διαγράψει τις δικές του οφειλές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook