Σε σφάλμα του πιλότου οφείλεται πιθανότατα η συντριβή αεροσκάφους χθες το βράδυ, στη βορειοδυτική Ρωσία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ.

«Από τα αρχικά στοιχεία είναι σαφές ότι υπήρξε σφάλμα του πιλότου -υπό κακές καιρικές συνθήκες άλλαξε πορεία προς τα δεξιά του διαδρόμου και υπό συνθήκες ομίχλης έψαχνε το διάδρομο οπτικά μέχρι την τελευταία στιγμή (και) δεν τον βρήκε», δήλωσε ο Ιβανόφ από τη Γαλλία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη μαζί με τον ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ιβανόφ, ο οποίος επιβλέπει την αεροπορική βιομηχανία της Ρωσίας, προσέθεσε ότι η χθεσινή συντριβή του αεροπλάνου κατά την προσπάθεια προσγείωσής του υπό κακές συνθήκες ορατότητας μοιάζει με τη συντριβή του αεροπλάνου κατά την οποία σκοτώθηκε ο πολωνός πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι στη Ρωσία τον Απρίλιο του 2010.

Το αεροσκάφος, ένα Tu-134, που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία RussAir, επιχείρησε να προσγειωθεί λίγο πριν από τα μεσάνυκτα σε αυτοκινητόδρομο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο του Πετροζαντόφσκ. Εξαιτίας του σοκ της πρόσκρουσης, το αεροσκάφος διερράγη και ανεφλέγη.