Συνάντηση με τους εργολάβους που εκτελούν έργα στο νησί και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ θα έχει αύριο το πρωί (Τετάρτη) ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων αυτών υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη και την συμμετοχή των υπηρεσιακών παραγόντων από την Διαχειριστική Αρχή, τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, καθώς επίσης και τα Τεχνικά Επιμελητήρια.

 Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην σημερινή σύσκεψη εξετάστηκαν ένα προς ένα τα έργα που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ενώ διαπιστώθηκαν οι καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί όσον αφορά την υλοποίησή τους.

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, αύριο πρόκειται να καλέσουμε τους εργολάβους από τους οποίους θα ζητήσουμε γιατί έχουν ‘κολλήσει’ τα έργα και δεν προχωράει η απορροφητικότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε έργα οδοποιίας και σχολικής στέγης ανά την Κρήτη τα οποία δεν προχωρούν αν και η χρηματοδότησή τους είναι διασφαλισμένη αλλά η απορροφητικότητα των κονδυλίων για την αποπεράτωσή τους έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Ο Περιφερειάρχης για άλλη μια φορά επεσήμανε τον σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει για την απένταξη έργων από το ΕΣΠΑ.

Υπογράμμισε τέλος ότι ενώ υπάρχουν τα χρήματα που είναι κατατιθέμενα στις τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν συγκεκριμένα έργα, ορισμένα από αυτά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook