Δεν ξεπέρασαν τις 100.000 οι υποβολές φορολογικών δηλώσεων στο Taxis το τελευταίο τριήμερο, καθώς φορολογούμενοι και λογιστές κινήθηκαν διερευνητικά, προσπαθώντας να εμπεδώσουν τις αλλαγές που ενσωματώνει η νέα δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
 
Σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου, οι περισσότεροι φορολογούμενοι αναμένουν το εγχειρίδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τις σχετικές διευκρινίσεις και επεξηγήσεις, ώστε να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους.

Όλοι προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου και ότι θα δοθεί παράταση. Δεδομένου δε ότι με την υποβολή του Ε1 γίνεται αυτομάτως και η εκκαθάριση, δεν αποκλείεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων να παραταθεί έως τις 27 Ιουλίου.

Σύγχυση σε αρκετούς φορολογουμένους, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλουν από τους πρώτους τις δηλώσεις τους, έχουν προκαλέσει οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί με τα στοιχεία μισθών και συντάξεων, καθώς αρκετές επιχειρήσεις – όπως φαίνεται – δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα σχετικά στοιχεία.

Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις φορολογουμένων που επιχείρησαν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους αλλά διαπίστωσαν ότι αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο, καθώς αν τα στοιχεία δεν έχουν προσυμπληρωθεί, το ηλεκτρονικό σύστημα μπλοκάρει την υποβολή της δήλωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook