Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων που έχει προγραμματίσει με τους τέσσερεις δημάρχους του Νομού προκειμένου να υπάρξει μια συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους και στο ΤΕΕ/ΤΑΚ με στόχο την από κοινού επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο μας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Χάρις Αλεξάκης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ κ. Μιχάλης Χωραφάς, και τα μέλη της Ν.Ε. του ΤΕΕ Λασιθίου κ. Αφροδίτη Κωστάκη-Βαρκαράκη , ο κ. Μανώλης Ρουκουνάκης και ο κ. Μανόλης Καραβελάκης. Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Νίκος Αφορδακός, κ. Μιχάλης Κερούλης και κ. Μιχάλης Σγουρός καθώς επίσης και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγ. Νικολάου κ. Βασίλης Κοζυράκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις και από τις δύο πλευρές όσον αφορά τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν το τόπο μας σε επίπεδο όχι μόνο του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου.
Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ κ. Αλεξάκης κατέθεσε την άποψη της επιτροπής υποστηρίζοντας ότι από τη δική τους πλευρά θέλουν να βοηθήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους αφού πρώτα καταγράψουν τα σημαντικά θέματα των Δήμων ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι χρειάζεται σύμπνοια και συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους του Νομού γιατί μόνο έτσι πολλά από τα φλέγοντα ζητήματα θα λυθούν με αποτελεσματικό τρόπο.

Ο κ. Αλεξάκης αναφέρθηκε σε κοινά θέματα που απασχολούν τους Δήμους του Νομού όπως το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το μείζων θέμα του ΒΟΑΚ, το ειδικό χωροταξικό για τις ΑΠΕ και γενικότερα για το θέμα του χωροταξικού που είναι και το πιο σημαντικό. Τα μέλη της Ν.Ε. του ΤΕΕ τόνισαν ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το τοπίο στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ένεκα των δυσκολιών που δημιουργήθηκαν με τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος ο οποίος ανάφερε μεταξύ άλλων: «Πράγματι η Τοπική Αυτοδιοίκηση διανύει μία δύσκολη περίοδο και το δημοσιονομικό πρόβλημα που υπάρχει μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι οργανωμένος διοικητικά και προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε όσο καλύτερα γίνεται τα τυχόν οργανωτικά προβλήματα που ανακύπτουν μετά τη συνένωση του νέου Καλλικρατικού Δήμου».
Ο κ. Κουνενάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ για τα έργα και τις μελέτες του Δήμου Αγίου Νικολάου που έχουν ενταχθεί ή είναι σε φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ καθώς επίσης και για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως ο περιφερειακός δρόμος, η ανάπλαση του Σταυρού, ο βρεφονηπιακός στην Αμμούδα, τα σχολεία, τα σημαντικά έργα της ΔΕΥΑΑΝ κ.α.

Σε επίπεδο Νομού και ως ενιαίο μέτωπο αντιμετώπισης των ζητημάτων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες οι οποίες όπως είπε θα πρέπει να χωροθετηθούν με ειδικούς όρους αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, στο Νοσοκομείο όπου τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές, στην μη κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ , στο ΒΟΑΚ, στην επέκταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ στον Άγιο Νικόλαο και στη διαχείριση των απορριμμάτων υπογραμμίζοντας ότι αναζητείται σε επίπεδο νομού ένας νέος σχεδιασμός με στόχο τη διαλογή απορριμμάτων στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην σύνταξη ενός μνημονίου συνεργασίας των τεσσάρων Δήμων του Νομού Λασιθίου και της Ν.Ε. Λασιθίου ΤΕΕ/ΤΑΚ που θα περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά ζητήματα με στόχο την προώθηση και την επίλυσή τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook