Την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μύκονο, ανακοίνωσε η εταιρεία Sky Express, έπειτα από πολύμηνες συζητήσεις με το Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι πτήσεις της Sky Express από και προς το Ηράκλειο ξεκινούν την Κυριακή 3 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Σε δήλωσή της η δημοτική σύμβουλος Βόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου κ. Σ. Μπαρτζιώκα τονίζει ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου συνδέεται με άλλο προορισμό εντός Ελλάδας, γεγονός το οποίο δημιουργεί νέες προοπτικές για την ενίσχυση του τουρισμού στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.

«Τα τελευταία χρόνια ο Βόλος, η Θεσσαλία και γενικότερα η Κεντρική Ελλάδα έχουν μπει σε μία νέα τροχιά τουριστικής ανάπτυξης, χάρις στην σταθερή πραγματοποίηση δρομολογίων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους από το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης με Ηράκλειο, ειδικά σε αυτήν την περίοδο της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης, είναι προφανές ότι γεννά νέες προσδοκίες και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά τον καλύτερο τρόπο», υπογραμμίζει η κ. Μπαρτζιώκα, η οποία συμμετείχε στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας εκ μέρους του Δήμου Βόλου.

Η ίδια προσθέτει ότι το επόμενο βήμα της προσπάθειας είναι να πειστεί η εταιρεία, ώστε τα αεροπορικά δρομολόγια Βόλος – Ηράκλειο να συνεχιστούν και τη χειμερινή περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα μιας μόνιμης και σταθερής σύνδεσης της Κεντρικής Ελλάδας με την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sky Express, τα αεροπορικά εισιτήρια θα διαμορφωθούν στα 115 ευρώ για τη διαδρομή Ηράκλειο – Βόλος και 99 ευρώ για τη διαδρομή Βόλος – Μύκονος, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Οι ίδιοι ναύλοι θα ισχύσουν και για τις πτήσεις επιστροφής.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφος JS41, 30 θέσεων και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη

17:00

HERAKLION

18:15

VOLOS

SEH130

18:45

VOLOS

19:45

MYKONOS

SEH250

20:15

MYKONOS

21:15

VOLOS

SEH251

21:45

VOLOS

23:00

HERAKLION

SEH131

Κυριακή

18:00

HERAKLION

19:15

VOLOS

SEH130

19:45

VOLOS

20:45

MYKONOS

SEH250

21:15

MYKONOS

22:15

VOLOS

SEH251

22:45

VOLOS

23:59

HERAKLION

SEH131

volospress

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook