Ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει «το δικό του τηλεγράφημα στην ΕΕ» ανέφερε η στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα, λέγοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την ΕΕ.

Όσοι μάλιστα μιλούν για διαπραγμάτευση, «ή καταφεύγουν σε εύκολες προτάσεις ή προσποιούνται ότι αγνοούν τι σημαίνει η \”λυκοσυμμαχία\” της ΕΕ», σημείωσε,

Επιτιθέμενη εναντίον των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, η γγ του ΚΚΕ ανέφερε πως είναι αναίσχυντο να «συζητά κανείς το εάν το όριο φτώχειας είναι στα 6.000 ευρώ το χρόνο, και για αυτό δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση».

«Δεν δεχόμαστε να πάρουμε μέρος σε τέτοια είδους συζήτηση, ακόμη και εάν ξεκινούσε από μηδενική βάση» τόνισε σχετικά με την στάση του ΚΚΕ στη διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.

Η γγ του ΚΚΕ διαπίστωσε επίσης πως συναίνεση υπάρχει στο Κοινοβούλιο, «η συναίνεση δεν υπάρχει όμως στον ελληνικό λαό».

Στο ζήτημα του χρέους, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Πρέπει να σημειωθεί τι χρωστάει η ΕΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η αστική τάξη στον ελληνικό λαό, από όσα έχει πληρώσει αποδεδειγμένα».

«Μέσω των κυβερνήσεων, ο ελληνικός λαός έχει αποπληρώσει από το 1985 μέχρι το 2011, 618 δισ. ευρώμ από τη φορολογία, την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, τους μισθούς και τα εισοδήματα λιτότητας. Αυτά τα χρέη θα αναγνωρτιστούν ποτέ;» είπε η Αλ.Παπαρήγα.

«Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφτεί και στο μυαλό του ελληνικού λαού αλλά και ουσιαστικά» τόνισε η γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «εμείς δεν το αναγνωρίζουμε επί της ουσίας».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook