Ακόμα ένας θρίαμβος σημειώθηκε για την Σ.Α. Χανίων, που με έφηβους σκακιστές στη σύνθεσή της κατέκτησε το Κύπελλο Κρήτης, δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες της.

Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

Το μυστικό των επιτυχιών έχει ανακαλύψει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων αφού οδηγείται από τον ένα θρίαμβο στον άλλο! Δεν πέρασε ένας μήνας που πανηγύρισε την άνοδο της  ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ, της δεύτερης ομάδας του συλλόγου, στην Α΄ εθνική κατηγορία διαθέτοντας πλέον 2 ομάδες στην ανώτερη εθνική κατηγορία επικουρικά  προσθέτει μια ακόμα  διασυλλογική διάκριση στο ενεργητικό της με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κρήτης! Η επιτυχία αυτή αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν εννιά παίκτες από τους οποίους οι οκτώ ήταν έφηβοι σκακιστές!

Για να φτάσει η ΣΑΧ σ’ αυτή την επιτυχία κέρδισε κατά σειρά την πρώτη αγωνιστική την ομάδα του Α.Ο. Κισσάμου με 4-0. Την 2η αγωνιστική απέκλεισε την ομάδα του ΟΦΣΧ με 4-0. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε την ομάδα του ΟΑΑ Ηρακλείου μία ομάδα με ένδοξο παρελθόν και την μοναδική που κατάφερε να κόψει ένα πόντο από τη ΣΑΧ αλλά το τελικό σκορ με 3-1 έδινε την πρόκριση στη Χανιώτικη ομάδα. Στον τελικό , αντίπαλος της ΣΑΧ βρέθηκε η ομάδα του Α.Ο. Κύδων.

Παρά το ότι θα περιμέναμε ένα ντέρμπυ ,ο αγώνας εξελίχθηκε  με την ομάδα της ΣΑΧ να κερδίζει πεντακάθαρα με 4-0! Το ματς ξεκίνησε με τη νίκη του Νικόλα Θεοδώρου επί του Βασίλη Μπούνη! Ο 15χρονος σκακιστής της ΣΑΧ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν αναδειχτεί στη χώρα μας, κέρδισε πεντακάθαρα και γρήγορα τον έμπειρο αντίπαλό του με μία ωραία θυσία ίππου δίνοντας έτσι ψυχολογικό πλεονέκτημα στους συμπαίκτες του. Η συνέχεια ανήκει στον Νίκο Καλέση. Η δυναμικότητά του και η εμπειρία του με χρόνια συμμετοχής στην εθνική μας ομάδα δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό του Κατερίνα Παυλίδου και έδωσε τον δεύτερο βαθμό στην ομάδα της ΣΑΧ. Το ματς κρίθηκε με τη νίκη του Κων/νου Λιοδάκη επί του Γιάννη Καλογερή. Ο Κωνσταντίνος σε μία περίπλοκη θέση ανακάλυψε μία ωραία θυσία κομματιού παίρνοντας την πρωτοβουλία που πολύ σύντομα την μετέφρασε και σε νίκη! Πολύ ωραία και ώριμη αντιμετώπιση του αγώνα από τον νεαρό πρωτοετή φοιτητή της Οδοντιατρικής. Ο θρίαμβος για την ομάδα της ΣΑΧ ολοκληρώθηκε με τη νίκη του Αργύρη Παπαδόπουλου επί του Μάνου Καζάκου! Ο 16χρονος Αργύρης έχοντας μία συνεχή βελτίωση στο παιχνίδι του απέδωσε τα μέγιστα και κέρδισε τον αντίπαλό του δίνοντας έτσι μορφή θριάμβου στη νίκη της ομάδας του!

Με την ομάδα της ΣΑΧ αγωνίστηκαν οι: Καλέσης Νίκος, Θεοδώρου Νικόλας, Ναούμ Σπύρος, Λιοδάκης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αργύρης, Βοζινάκη Ανθή, Γεωργακόπουλος Νίκος, Πατρελάκης Ευάγγελος και Παπαδημητράκης Γιώργος.

Πλέον η ομάδα της ΣΑΧ προχωράει στην επόμενη φάση της Πανελλήνιας διοργάνωσης όπου συμμετέχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν και περιμένει την κλήρωση από τον όμιλο Αττικής για να δει τον επόμενο αντίπαλό της.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook