Μερικές εβδομάδες πριν την εαρινή ισημερία, το χρώμα του ουρανού στην Αρκτική έχει απίστευτη ομορφιά και ζωντάνια. Τις αποδείξεις τις έχει ο φωτογράφος Terje Sørgjerd, ο οποίος τον περασμένο μήνα ταξίδεψε για 12 μέρες μέχρι το Lofoten της βόρειας Νορβηγίας και τράβηξε εικόνες που θα ταξιδέψουν κι εσάς.

Τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, στο συγκεκριμένο γεωγραφικό στίγμα, ο ήλιος ίσα που δύει πριν ανατείλει ξανά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Λίγες μέρες πριν την εαρινή ισημερία, απολαύστε το (βάλτε το "full screen")!

Αιώνιο ηλιοβασίλεμαΚατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο φωτογράφος είχε και μερικές ατυχίες: έχασε μέρος του εξοπλισμού του, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί και στο νοσοκομείο (έπεσε από βράχο!).

Ο ίδιος καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κι άλλα εντυπωσιακά video αποτελούμενα από αλληλουχίες εικόνων μοναδικής ομορφιάς.

Πολικό Σέλας


Το Βουνό (σε κάποιο σημείο θα δείτε χρυσά σύννεφα - δεν είναι άλλο, από τον νυχτερινό ουρανό που φωτίζεται από μια αμμοθύελλα στη Σαχάρα, εικόνα που αποτύπωσε κατά λάθος...)


New Scientist, real