Στην ανάκληση σχεδόν 34 εκατομμυρίων αυτοκινήτων προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία Takata λόγω των ελαττωματικών αερόσακων, το κατασκευαστικό σφάλμα των οποίων μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, προκαλώντας έτσι τη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τις αρχές οδικής ασφάλειας στις ΗΠΑ.

 
Η ανάκληση αφορά το σύστημα φουσκώματος αεροσάκων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.
 
Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν συνδέσει έξι θανάτους παγκοσμίως με τους ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας, η οποία κατέχει περίπου το 59% της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων. Όπως διευκρινίζουν στις περιπτώσεις αυτές οι αερόσακοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη εκτοξεύοντας κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων.
 
Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευαστικές εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας έτσι την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook