Με…ταξί και λίγοι λίγοι κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κυψέλη, πριν λίγη ώρα,  φοιτητές της αρχιτεκτονικής και οι γονείς τους για να διαμαρτυρηθούν για τις μεταγραφές. Από το πρωί΄βρίσκονταν στους δρόμους οι φοιτητές, προσπάθησαν να προσεγγίσουν και το Μαξίμου το μεσημέρι αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς τους απέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις  κι έτσι αποφάσισαν να φθάσουν ως την πόρτα του σπιτιού του πρωθυπουργού.

Χρησιμοποιώντας ταξί για να μην γίνουν άμεσα αντιληπτοί, λίγοι – λίγοι οι διαμαρτυρόμενοι πήγαν στην ‘Ανω Κυψέλη. Οι αστυνομικοί της  διμοιρίας που…φυλάει την κατοικία του Αλέξη Τσίπρα, τους απέτρεψαν πάντως από το να φθάσουν στην καοτικία και να ολοκληρώσουν την ακτιβιστική – είναι η αλήθεια-  αυτή διαμαρτυρία, χωρίς να υπάρξουν ωστόσο επεισόδια ή ένταση.

Η Επιτροπή Πρωτοετών Φοιτητών Αρχιτεκτονικής και η Επιτροπή Αγώνα Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ζητούν να γίνουν οι μετεγγραφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, που τις μπλόκαρε.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Απρίλη, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή ενάντια στο νόμο 4264/2014 (που προβλέπει τη μετεγγραφή των φοιτητών) θεωρώντας ότι προσκρούει σε διατάξεις του Συντάγματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook