Μια νεαρή Ρωσίδα πέθανε σήμερα στην Τουρκία λόγω της δηλητηρίασης της από νοθευμένο αλκοόλ, γεγονός που ανεβάζει στους πέντε τους ρώσους πολίτες που πέθαναν για τον ίδιο λόγο το τελευταίο διάστημα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Γιατρός του νοσοκομείου της Αντάλιας (Αττάλειας) διέγνωσε τον εγκεφαλικό θάνατο της 23χρονης Ρωσίδας Βικτόρια Νικολάεβνα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η νεαρή εισήχθη και παρέμεινε στην εντατική μέχρι που επήλθε ο θάνατος.

Ο προηγούμενος παρόμοιος θάνατος αφορά επίσης μια Ρωσίδα ξεναγό που πέθανε στις αρχές Ιουνίου δηλητηριασμένη από νοθευμένο αλκοόλ. Μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ρωσία.

Στα τέλη Μαΐου μια ομάδα από 120 ρώσους ξεναγούς πραγματοποίησε κρουαζιέρα με γιοτ στην περιοχή του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Τριάντα από τους ρώσους ξεναγούς νοσηλεύτηκαν επί μακρόν λόγω δηλητηρίασής τους από νοθευμένο αλκοόλ, όπως μετέδωσαν το τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Τύπο, το ουίσκι που προσφέρθηκε στα θύματα είχε νοθευτεί με μεθανόλη (χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως διαλυτικό αλλά και ως καύσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις) και συχνά την μεταχειρίζονται παράνομοι διακινητές για την παρασκευή αλκοόλ με χαμηλή τιμή.

Το 2009 έντεκα άτομα, εκ των οποίων τρεις Γερμανοί φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους από νοθευμένο ποτό στην Τουρκία ενώ σε μια άλλη παρόμοια περίπτωση, το 2005, πέθαναν 22 άτομα που ήπιαν επίσης στην Τουρκία νοθευμένη ρακή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook