Απίστευτη ανατροπή σκηνικού φαίνεται πως έχουμε στο θέμα των αδειοδοτήσεων του ΟΦΗ και του ΑΟΤ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. 
Αυτό συνέβη έπειτα από την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνο στην ΕΠΟ σχετικά με τα κριτήρια που έχει θέσει η ομοσπονδία για την αδειοδότηση των ΠΑΕ της Football League. Ο Ιφαντίνο διαπίστωσε ότι τα κριτήρια για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι πολύ αυστηρά και μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν να έχετε τα ίδια κριτήρια για τις αδειοδοτήσεις σε Super League και Football League. Εχετε τα αυστηρότερα κριτήρια σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία!»
Οι άνθρωποι του ΟΦΗ σαφώς και νιώθουν δικαιωμένοι καθώς αυτή η εξέλιξη τους ευνοεί αν γίνει και πραγματικότητα την Παρασκευή το πρωί. Άλλωστε η ΟΥΕΦΑ που επικαλέστηκε πολλές φορές η ΕΠΟ αποδείχτηκε ότι είδε με διαφορετικό μάτι το θέμα της αδειοδότησης στη Β΄ Εθνική και με την εισήγηση της ανατρέπει ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ που σαφώς και δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα από τον ΟΦΗ που μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν παρέδωσε τα όπλα στη δικαστική του διαμάχη με την Ελληνική Ομοσπονδία και βρίσκεται ένα βήμα πλέον πριν από την δικαίωση του. 
Η γνωμοδότηση του Ιφαντίνο για το θέμα αναμένεται να φτάσει στα χέρια της ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα και θα λέει ότι με βάσει τα κριτήρια που έχει η ομοσπονδία αυτή την εποχή, ορθώς ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα δεν πήραν αδειοδότηση, εντούτοις θα τονίζει ότι κακώς η ΕΠΟ έχει τόσο αυστηρά κριτήρια για ομάδες της Football League.
Στην ελληνική ομοσπονδία έπειτα από αυτές τις εξελίξεις έχουν ταρακουνηθεί αρκετά και προτίθενται να πάρουν δραστικές αποφάσεις. Ποιες είναι αυτές; Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ανακοινώσουν την Παρασκευή (24/06) στο ΔΣ που θα γίνει ότι κάνουν δεκτή την εισήγηση του Ιφαντίνο και στα play off θα πάρουν μέρος ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα. Την τετράδα θα συμπληρώσουν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας. Δηλαδή, οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας της Football League. 
Αυτό θα συμβεί διότι θα ακυρωθεί για φέτος η διαδικασία των αδειοδοτήσεων στην Football League, συνεπώς στο μίνι πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος όσοι έχουν καταλάβει τις θέσεις 3 έως 6 στην βαθμολογία.
Όσο για το πότε θα ξεκινήσουν τα play off εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω , το λόγο έχει η ηγεσία της Football League. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκληθεί ΔΣ, να επικυρωθεί η βαθμολογία, να γίνει η κλήρωση και να ξεκινήσουν οι αγώνες. Αυτό μπορεί να συμβεί πιθανότατα και την Κυριακή (27/06).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook