Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει ωθήσει πολλούς νέους στο να αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλες χώρες, για σπουδές ή δουλειά. Ακόμη όμως κι αν πρόκειται για αναψυχή, οι νεότερες ηλικίες που βρίσκονται ακόμα στη δεκαετία των 20, φαίνεται να δείχνουν την προτίμησή τους σε συγκεκριμένες πόλεις της υδρογείου, είτε λόγω ενδιαφερόντων, είτε λόγω τάσης. Για να δούμε λοιπόν ποια μέρη σφύζουν από ζωή και νεολαία!

1. Άμστερνταμ

Η νεανική περιέργεια ωθεί πολλούς νέους στην ολλανδική πρωτεύουσα, με ένα από τα βασικά κίνητρα να είναι η ελευθερία που υπάρχει γύρω από το θέμα «κάνναβη», αφού υπολογίζεται ότι από τα 5 εκατομμύρια των ξένων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το  Άμστερνταμ, περίπου το 1,5 εκατομμύριο σίγουρα θα περάσει μια βόλτα από τα διάσημα coffee shop, όπου η ινδική κάνναβη πωλείται ελεύθερα. Πέραν, όμως αυτού, το Άμστερνταμ κρύβει και έντονη βραδινή ζωή, ενώ φιλοξενεί περίπου 300 φεστιβάλ το χρόνο.

2. Φλωρεντία

Την παραμυθένια αυτή ιταλική πόλη προτιμούν οι διανοούμενοι που αγαπούν τις τέχνες και την ιστορία και θέλουν να ζήσουν ή έστω να δουν από κοντά την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούν το πλήθος μουσείων που προσφέρει, τη Galleria dell’Accademia, την πρώτη ακαδημία ζωγραφικής στην Ευρώπη, εξερευνώντας όλες τις καλλιτεχνικές γωνιές της.

3. Βαρκελώνη

Με πολλά μαγαζιά, pub και εστιατόρια με ισπανική κουζίνα, εύκολη για να την αγαπήσει κάθε επισκέπτης, η Βαρκελώνη δεν έχει παράπονο από τις νεότερες ηλικίες. Ενδείκνυται για ψώνια, ενώ η μοναδική της αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει κάθε νέο που τραβάει άλλο ένα τικ στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνει πριν τα 30, όπως να δει τη Sagrada Familia και να φάει ισπανική παέγια και τάπας. Για να μην αναφερθούμε στη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα που προκαλεί το θαυμασμό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

4. Κωνσταντινούπολη

Η γειτονική αυτή πόλη μοιάζει να τα συνδυάζει όλα: 2,5 χιλιάδες χρόνια ιστορίας, πολιτισμού, παράδοσης σε συνδυασμό με σημαντικά αξιοθέατα, έντονη βραδινή ζωή και υπέροχη θέα στοΒόσπορο. Οι Έλληνες των νεότερων ηλικιών έχουν, μάλιστα, ένα λόγο παραπάνω να την προτιμούν λόγω της κοντινής απόστασης και των οικονομικότερων εισιτηρίων.

5. Τόκιο

Οι πολυταξιδεμένοι υποστηρίζουν ότι το  Τόκιο είναι η Νέα Υόρκη του 21ου αιώνα και η νέα πρωτεύουσα του κόσμου, τίτλοι που αρκούν για να ενθουσιάσουν τους νέους ώστε να κλείσουν εισιτήρια. Το Τόκιο είναι σίγουρα μια πόλη high-tech, γεμάτη φώτα, ζωή, κίνηση, ατελείωτο shopping και clubbing. στοιχεία που ικανοποιούν στο έπακρο τους νέους.

6. Λονδίνο

Μια πολυπολιτισμική πόλη που παρουσιάζει ίσως τις πιο έντονες διαφορές σε σχέση με άλλες, το Λονδίνο, εκτός του ότι είναι ιδανική πόλη για ψώνια και φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου (Γέφυρα του Λονδίνου, Big Ben, Μουσείο Madane Tissaud που ξετρελαίνει τους νέους, το Μάτι του Λονδίνου, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ), είναι και η πόλη με μερικά από τα πιο διάσημα club (Ministry of Sound, Fabric κ.ά.) και djs. Μεγάλο ποσοστό φοιτητών ζει τα χρόνια της ανεμελλιάς εκεί, με την αίσθηση ότι βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου. Ακόμη κι αν βρέχει συχνά…

7. Λος Άντζελες

Η ζωή στο Λος Άντζελες σίγουρα δεν είναι φθηνή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Παραμένει όμως η «Πόλη των Αγγέλων», η πόλη που όλοι οι νέοι θέλουν να βρεθούν έστω μια φορά στη ζωή τους και να δουν τους λόφους του Hollywood και τις πολυτελείς κατοικίες των διασήμων, η πόλη που αποτελεί προορισμό όνειρο όσων θέλουν να ασχοληθούν με τον κινηματογράφο και όσων θέλουν να ζήσουν με λίγο περισσότερο γκλάμουρ. Τα κινηματογραφικά στούντιο, οι όμορφες παραλίες, τα club, τα στέκια για ζωντανή μουσική, ο καλός καιρός και οι ηλιοκαμένοι κάτοικοι αρκούν για να προσελκύσουν νέους από όλο τον κόσμο.

8. Βερολίνο

Το  Βερολίνο δεν είναι μια πόλη που περιγράφεται εύκολα, καθώς πρέπει να βρεθεί κάποιος εκεί για να αντιληφθεί την ενέργεια και τον παλμό της. Στο Βερολίνο η νυχτερρινή ζωή κρατάει κυριολεκτικά μέχρι τελικής πτώσης, αφού τα μαγαζιά δεν τηρούν μια επίσημη ώρα λήψης του προγράμματός τους και η νεολαία φυσικά κατακλύζει τους δρόμους , συγκεντρώνοντας πάνω από 8 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο, με τους περισσότερους να ανήκουν στις νεότερες ηλικίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook