Επιστολή για την επίσπευση της διαδικασίας και την άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών του Ιανουαρίου απέστειλε στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων  Φυσικών Καταστροφών του ΥΠΟΜΕΔΙ η ΟΕΒΕΝΗ.

Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

“Η κακοκαιρία που έπληξε τον Νομό Ηρακλείου κατά το διάστημα από  12 έως 14 Ιανουαρίου προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στην περιοχή Μαλάδων – Φοινικιάς – Τρεις Βαγιές, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Δρακουλιάρη με αποτέλεσμα πενήντα (50) περίπου βιοτεχνικές – βιομηχανικές επιχειρήσεις και καταστήματα, να υποστούν τεράστιες ζημιές σε εμπορεύματα, μηχανήματα, εργαλεία και υποδομές αντίστοιχα εκ των οποίων οι 10 έχουν υποστεί ολική καταστροφή.

Προφανώς οι καταστροφές δεν οφείλονται μόνο στα ακραία και δυσμενή καιρικά φαινόμενα, αλλά πρώτιστα στη συσσωρευμένη αδιαφορία της Πολιτείας, προκειμένου να λάβει τα αναγκαία μέτρα προστασίας των πολιτών και της περιουσίας τους.

Με στόχο, την όσο το δυνατόν ταχύτερη οικονομική αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των συνεπειών από τις πλημμύρες, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης κατέγραψε τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Δεδομένου του τετραμήνου  που έχει παρέλθει και του  οικονομικού αδιεξόδου που βρίσκονται σήμερα οι Επιχειρηματίες της περιοχής ζητούμε άμεσα:

Να διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο της Διευθύνσεώς σας προκειμένου στη συνέχεια τα αρμόδια Υπουργεία να εκδώσουν απόφαση οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής ώστε να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης στην απόδοση των αποζημιώσεων.

Αναμένουμε ενημέρωση για το χρόνο διενέργειας της αυτοψίας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook