Ευρεία σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των απαραιτήτων ενεργειών που αφορούν τη διοργάνωση, την ομαλή διεξαγωγή και την επιτυχία των «Αγώνων Πρωταθλήματος Ευρωπαϊκών Ομάδων Στίβου Α΄ Κατηγορίας 2015,» στις 20 και 21 Ιουνίου 2015 στο Παγκρήτιο Στάδιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.  

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, όπως επίσης εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου, φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και εμπλεκόμενες υπηρεσίες.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για το Ηράκλειο, την Κρήτη, την Ελλάδα, με διαστάσεις ενδιαφέροντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά από 7 χρόνια απραξίας του Ελληνικού αθλητισμού σε διεθνείς διοργανώσεις, γιατί η χώρα δεν είχε την δυνατότητα να διοργανώνει διεθνείς αγώνες, το Ηράκλειο, η Κρήτη, τόλμησε σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Μέχρι τώρα 10 χώρες έχουν ζητήσει την παραχώρηση τηλεοπτικής αναμετάδοσης των αγώνων στίβου, και καταλαβαίνεται τι μεγάλη διαφήμιση θα αποτελέσει για το νησί ευρύτερα για την χώρα μας.

Χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν στο Παγκρήτιο Στάδιο για να δουν τους αγώνες, ενώ τα παιδιά θα «εθιστούν» στον κλασσικό αθλητισμό. Θέλουμε να κάνουμε το Ηράκλειο αθλητικό προορισμό και προετοιμασίας αθλητών για τους αγώνες τους». Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Κουκιαδάκης «αμέσως μετά το Πανευρωπαϊκό Στίβου, θα ακολουθήσει άλλο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ νέων στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» στην Αλικαρνασσό. Αν φέρνουμε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην Κρήτη τότε εκτιμάμε ότι θα έχουμε και την αύξηση του ποιοτικού εισερχόμενου τουρισμού στο νησί». 

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση για το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός στίβου θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, και όλοι οι φορείς, που συνδιοργανώνουμε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και οι εθελοντές θα προσπαθήσουμε ώστε όλοι οι αθλητές να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία. Η διοργάνωση σίγουρα θα αποτελέσει παρακαταθήκη ώστε η Κρήτη να γίνει αθλητικός προορισμός στο μέλλον που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη στην ενίσχυση της Κρητικής οικονομίας». 

«Γίνε και συ εθελοντής στη μεγάλη αθλητική γιορτή… Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου  η Εθνική μας σε χρειάζεται!»
 Το πρόγραμμα εθελοντισμού για τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση  του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου  που θα πραγματοποιηθεί 20-21 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξε!  

Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.heraklion2015.gr.   Η Ελληνική εθνική ομάδα σε χρειάζεται! 
Athletics in the land of culture! (επίσημο σποτ αγώνων):  https://www.youtube.com/watch?v=gtAmpUXD7Vk Facebook Heraklion2015 
Twitter   @Heraklion2015 

800 κορυφαίοι αθλητές από Ελλάδα, Ολλανδία, Τσεχία, Τουρκία, Ρουμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λιθουανία, Ελβετία, Λετονία, θα βρεθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων.  Στις 20-21 Ιουνίου το Ηράκλειο και η Κρήτη θα φιλοξενήσουν στο Παγκρήτιο στάδιο σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου και θα δώσουν την ευκαιρία σε μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε επισκέπτες, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. 

Η αγάπη για την Κρήτη μας, η ανιδιοτελής αφοσίωση, το ζεστό χαμόγελο θα είναι οι πολυτιμότερες ίσως υπηρεσίες για όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους θεατές, τους δημοσιογράφους, την Εθνική μας ομάδα. Και εσύ μπορείς να τα προσφέρεις!! 
Γίνε εθελοντής  στο www.heraklion2015.gr 

Ζήσε την εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής αθλητισμού στην Κρήτη! Γίνε κ εσύ μέρος της Εθνικής μας ομάδας..

Η Πρώτη συνάντηση εθελοντών θα γίνει την  Πέμπτη 28 Μαΐου ώρα 16.00, στο Παγκρήτιο στάδιο. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook